Regele a murit, trăiască regele!

Primarul Onțanu e puțin plecat de la serviciu. Și-a luat concediu fără plată vreo 30 de zile, ca să se odihnească. 🙂 Era și cazul, că prea intrase în focul noilor alegeri locale, dorindu-și un al cincilea mandat în fruntea sectorului 2.

Acum, nu ne bucurăm pentru odihna lui. Eu sincer mi-aș fi dorit pentru el o pensie liniștită și spun cu tot sufletul asta. El n-a vrut. Dar nu despre EL, Primarul care făcea totul cu mâna lui, este acest articol.

Astăzi vi-l prezint pe noul nostru Primar, domnul Mugur Mihai Toader.

mugur toader

Potrivit CV-ului domniei sale, Mihai Mugur Toader, Primarul interimar al sectorului 2, este inginer geo-chimist, absolvent al  Facultății de Geologie Geofizică, specializarea Geochimie, la Universitatea din București și a făcut și un master în Managementul Afacerilor Publice la Facultatea de Administrație Publică a SNSPA.

Din 1999, domnul viceprimar este membru al Partidului Social Democrat, partid care de altfel l-a și promovat, pe liste, în funcția de consilier local în anul 2004. Din 2012, domnul Toader este viceprimar al sectorului 2. 

Trebuie să recunosc că activitatea domniei sale este discretă. Nu s-a remarcat cu absolut nimic, iar profilul public al acestuia nu ne spune mare lucru despre succesul său profesional sau personal. În lumea întortocheată a zilelor noastre, anonimatul ăsta internautic poate spune două lucruri: 1. Domnul Toader a avut o ascensiune politică decentă și-și vede de treaba lui sau 2. Domnul Toader are frâiele necesare pentru a-și gestiona cu precauție informațiile publice. Cercetarea mea cu privire la domnia sa este la început. Vom urmări realizările mandatului, atât cât va dura.

Între timp, putem discuta pe documentele publice. Să luăm, spre exemplu, declarația de avere depusă în 2015:

avere 1avere 2avere 3avere 4

Veniturile declarate, adică indemnizația de viceprimar, sunt undeva la 3.500 de lei pe lună. Domnul Toader conduce o Dacie fabricată în 1998 (respect patriotismul și susținerea economiei românești), dar remarc și faptul că are o soție destul de pricopsită (să-i fie sănătoasă și să-i trăiască), cu moșteniri la activ și un salariu confidențial.

Acum, mergând pe șirul evenimentelor, domnul Toader e fost director adjunct al Cambridge School of Bucharest (CSB), instituție privată de învățământ unde studiază și copilul domniei sale (învățământ primar). La CSB, tarifele de studiu sunt destul de măricele. Am căutat la ei pe site și mi-a dat cu virgulă, sincer, pentru un bugetar… Ziceți și voi acum:

csb tarife

Deci, dacă ar fi să judec după declarația de avere, chiar dacă are tarif preferențial ca fost director adjunct, domnul Toader își dă aproape tot salariul de bugetar pentru plata taxei școlii copilului. Asta înseamnă că trăiește din salariul soției – ceea ce nu e un lucru rău, dat fiind că în zilele noastre femeile sunt independente și puternice și capabile să facă singure copii. 🙂 Dar dați-mi voie vă rog, în stilul meu clasic, să am dubii în acest sens. Numai că eu până nu aflu concret și cu dovezi, nu scriu. 

Uite, la final, mă întreb și vă întreb – Dacă tot a zis PSD că va susține un candidat propriu pentru funcția de Primar al sectorului 2, acum că domnul Onțanu se odihnește, oare domnul Toader intră în calcule?

 UPDATE

La o zi după ce am scris, PSD chiar l-a nominalizat, oficial, pe domnul Toader drept candidat la funcția de Primar al sectorului 2 la alegerile locale din iunie 2016….

ERATĂ

Domnul Toader a comentat la acest articol făcând o precizare importantă: Nu are un copil elev la Cambridge School of Bucharest (CSB), așa cum am menționat. Are un fiu de 27 de ani. L-am rugat pe domnul Toader să precizeze însă dacă există vreo legătură educațională între familia domniei sale și CSB, ca să excludem total și faptul că o micuță membră a familiei (nepoata poate) sau un micuț nepot studiază totuși acolo. În cazul în care nu sunt încă nepoți în familie, îi dorim curând. Sunt o bucurie pentru bunici. 🙂

5 gânduri despre “Regele a murit, trăiască regele!

  1. Alexandra, sincer respect implicarea ta in viata comunitatii sectorului 2.
    Sunt un om deschis, mai mult decat ti-ai imagina si ca o prima corectura as mentiona faptul ca,fiul meu are 27 de ani si este un angajat onest din anul 2010.
    cu stima . Mihai T

    Apreciază

  2. Alexandra,sunt o persoana mai in virsta si nu ma pricep decit sa scriu mail.Nu stiu sa postez poze sau documente.Am avut si am probleme cu Primaria sect.2.Le-am facut si plingere penala pentru ca i-au avizat sau numai s-au facut ca nu vad ca cei de pe santierul Mega Mall Pantelimon au lucrat si noaptea de la inceput si pina prin septembrie 2015.Am sesizat si multe din institutiile statului;Politia sectia 9,Politia locala a sect 2,Garda de mediu,Ministerul Sanatatii,P.M.B.Totul a fost in zadar iar celelalte instituti care se ocupa de plingerea penala imi tot dau ordonante de clasare.Am inteles ca stai prin apropiere.Poate cind pleci cu copilul la plimbare in parc ma inviti si pe mine.Noi cei mai batrini tot cu vazutul fata in fata suntem obisnuit.Daca esti de acord suna-ma te rog la0758963456 sau pe ar1ris49@gmail.com.Multumesc si sper ca am facut cum trebuie ca mailul sa ajunga la tine.

    Apreciază

    1. voi incerca sa va contactez. poate reusim impreuna sa sesizam autoritatile si sa imbunatatim cumva calitatea vietii.ati putea sa-mi lasati datele dumneavoastra de contact intr-un mesaj – nu-l voi face public, doar ca sa stiu cum sa va contactez. multumesc!

      Apreciază

      1. Abia acum, dupa un an am vazut ca mi-ai raspuns(ti-am spus , baba nu se prea pricep la calculator).Tot as vre sa te cunosc.Telefonul meu este 0758***** si adresa de mail ar1ri******

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.