Sfârşitul civilizației începe în sectorul 2

În sectorul 2, lângă Stadionul Național şi în  sectorul 5, în Ferentari, găsești ghetouri „stilizate”. Spun stilizate pentru că locatarii au încercat fiecare să aducă îmbunatățiri locului în care stau. Unii au improvizat balcoane, alții care stau la parter au mai creat o cameră, alții şi-au făcut WC-uri în camerele în care locuiesc şi şi-au tras țevile de canalizare prin fața geamurilor. O plăcere vizuală şi dovadă de civilizație foarte clară. 🙂

Dacă locuiți în sectorul 2, este imposibil să nu știți Strada Serg. Vasile Șerbănică, stradă care trece prin spatele Stadionului Național şi iese direct în Bd. Basarabia. Această stradă se continuă cu o bucată de drum, fără nume, teren proprietate privată, care deservește fostele cămine ale Uzinei Faur S.A. (fostă Malaxa, fostă Uzinele 23 August).

coordonate google 1coordonate google 2

Strada asta despre care vă vorbesc aparține în acest moment de Uzina Faur, uzină care a fost privatizată în 2004 și care este membră a Grupului privat român numit „BEGA GRUP”. Căminele acelea oribile au fost vândute de noii proprietari celor care locuiau deja acolo, angajați ai Fabricii sau locatari care stăteau acolo plătind chirie.

Astfel, în 2005, camerele din acele cămine, care au o suprafață de cca 20 mp, au fost vândute cu prețuri exorbitante de aproximativ 400 de euro/mp potrivit publicației wall-street.roAsta e, până la urmă e o afacere și trebuie privită ca atare. Noii propretari ai Faur SA au cumpărat un business, nu fac acțiuni caritabile.

Problema apare cu drumul care trece prin fața căminelor acelora. Și la fel de problematic este felul în care arată acele blocuri. Pentru că nimic în sectorul 2 nu se poate modifica fără autorizație de construcție de la Primărie. Iar mie îmi vine greu să cred că anexele construite și „cuiburile de cuci” făcute pe la geamuri au autorizație de construcție.

20160904_12252520160904_122919

20160904_12293920160904_123532

Una peste alta, ştiţi cum e, dacă oamenii care locuiesc acolo se simt confortabil în casele lor, cine sunt eu să intervin? Aşa e, corect. Dar eu, ca locuitor al sectorului 2 şi cetăţean al Bucureştiului, şofer, printre altele, am o mare problemă atunci când trec pe strada respectivă, îmi rup maşina şi-mi dizloc toate pietrele de la rinichi… 😦

Sunt convinsă că lucrurile stau în felul următor: Primăria nu face drumul pentru că nu e al ei. Faur SA n-are niciun interes să facă un drum care nu-i serveşte la nimic. Iar proprietarii apartamentelor nu au bani să facă drumul, evident.

Iată deci, cum avem un drum, public, o scurtătură folosită de foarte mulţi şoferi, situată în sectorul 2, pe care nu trec mijloace de transport în comun, ruptă în bucăţi şi nimeni nu face nimic, pentru că cel mai simplu e să arunci pisica…

20160904_12251520160904_12250220160904_122646

20160904_12331120160904_12274320160904_122726

Eu nu cred că nu se poate. Eu cred doar că nu se vrea. Aceasta este doar una dintre situaţiile în care administraţia publică locală trebuie să intervină mai presus de orice alt interes. Acolo locuiesc oameni care votează în sectorul 2. Acolo trăiesc cetăţeni care au autoturisme. Pe acolo trec zilnic sute de maşini. Al cui este interesul ca acel drum să arate civilizat? Al Uzinei Faur SA, întreprindere privată care are ca obiect de activitate confecţiile metalice şi construcţia de maşini, sau al Primăriei Sectorului 2? Eu cred că e evident interesul celei din urmă.

Cu atât mai mult cu cât, cred că se poate ajunge la un parteneriat public-privat şi la o refacere de PUZ, dacă se va discuta această problemă cu proprietarii de drept ai terenului. În acest moment, chiar nu au ce face cu acel teren şi este doar parte din activele uzinei, dar nu le poate aduce niciun fel de beneficiu. Eu cred că oamenii ar accepta orice fel de ofertă li s-ar face. Cu atât mai mult cu cât singura care ar putea face o ofertă este Primăria sectorului 2. Din punctul meu de vedere…

Ce ziceţi domnilor şi doamnelor (Primar, Viceprimar, consilieri locali)? Faceţi şi ceva lucruri bune pentru sectorul 2? Aduceţi în discuție prin comisiile dumneavoastră situația dezastruoasă a acestui drum?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.