Parcări supraetajate pe Şoseaua Iancului

Şoseaua Iancului este drumul meu zilnic spre casă. N-am înţeles planul reconstruirii acestei artere principale de circulaţie.

E chiar enervant. Trotuarele au rămas la fel de late şi lipsa locurilor de parcare este la fel de acută. În schimb, refugiile de tramvai au borduri de 50 de cm şi la fiecare intersecţie cu o străduţă, fără trafic intens, au fost montate semafoare. E la mintea cocoşului/ găinii că traficul va fi mult îngreunat şi în niciun caz Şoseaua Iancului nu va deveni magistrala mult dorită.

piata-iancului

De curând, am citit pe Hotnews că Primăria Generală plănuieşte construcţia a două parcări etajate, fiecare cu 250 de locuri, pe străzile Dridu Georgescu şi Stănescu Gheorghe. Scopul e nobil – să avem unde parca având în vedere că parcarea va fi interzisă la marginea şoselei. Dacă locuiţi în zonă, aş aprecia pe blog, feed-back privind posibilitatea reală de a construi aceste parcări.

Mai apoi, sunt curioasă să văd cum va fi implementată interzicerea opririi şi staţionării la bordură, având în vedere că Poliţia Rutieră nu mai lasă de mult amenzi în parbriz, iar şoferii români nu prea respectă semnele de circulaţie.

iancului

Sper că soluţia nu va fi încheierea de noi contracte cu firme de apartament care să ridice autoturismele şi să taxeze pentru acest „serviciu” sume fabuloase care să nu fie virate la bugetul local, ci în propriile conturi.

Pozele sunt de aici: http://www.revistapcm.ro/ şi de aici: http://metropotam.ro/

18 gânduri despre “Parcări supraetajate pe Şoseaua Iancului

  1. Intreg proiectul este aproape inutil si facut fara cap, dar din ce stiu marile bulevarde tin de Primaria Capitalei. Inainte de a fi santier, pe sos. Iancului circula un tramvai pe sens la fiecare 15 minute (maxim) – nicidecum un flux comparabil cu cel al tramvaiului 21…dar poate asta se va schimba pentru ca aparent metroul n-ajunge si-n Pantelimon mai devreme de 10-15 ani.
    Sunt praguri si gropi lasate peste tot, asfalt de cea mai proasta calitate (nu m-as mira ca dupa iarna sa aiba de pus plombe asfaltului turnat in noiembrie!), borduri inalte la trecerea de pe un sens in altul (intoarceri U, cum ar fi cea de la Magura Vulturului), refugiu aproape inutil la aceeasi intersectie si mai presus de toate, umbla vorba ca sinele trebuie schimbate pentru ca au fost montate la distanta gresita! Estimez ca ne mai prinde o iarna in aceeasi situatie.
    Avem un santier – cum il scoatem la capat? Daca-ti amintesti taraboiul de acum ceva ani din Piata Iancului cu inlocuirea sinelor de tramvai care a fost livrat cu niste praguri care dau si azi batai de cap (in dreptul Raiffeisen Bank).
    Bravo pentru blog, la cat mai multe reusite!

    Apreciază

  2. Doru, ma doare sufletul, la propriu, fiindca imi termin nervii si masina pe Soseaua Iancului aproape zilnic. Va fi santier mult timp pentru ca Primaria Generala nu a aprobat niciun buget pentru finalizarea acestor lucrari. Cand se vor termina banii, se opresc si gata. Pam, pam. Ma gandesc foarte serios sa trimit o cerere in baza Legii 544 la PMB sa-i intreb niste lucruri…..

    Apreciază

  3. Parcarea din spatele blocului meu (cel de pe Dridu Georgescu) se va face in locul unui loc de joaca pentru copii …. oricum si acum este pazit „de frica copiilor care fac zgomot la pranz” :(( . Deja s-au pus afise pe usile de la intrare ale blocurilor din Sos.Iancului 17 cu PUD-ul parcarii.
    Merita … poate da, nimeni nu mai are unde sa parcheze …. dar sunt curios cine va avea acces la acele locuri de parcare. Eu momentan sunt nevoit sa imi parchez masina in Pta. Iancului …..
    Oricum si acum sunt o multime de masini parcate in zona … fiecare pe unde apuca … cele „legale” de pa Primarie …. sunt „date pe veci”… am cerere depusa din 2009 si ……zero.

    Apreciază

  4. Buna ziua ,
    foarte corecte observatiile . Si eu locuiesc in zona si sunt chiar ingrijorat de disparitia locurilor de parcare , pentru ca vor genera situatii nedorite . Oare noi ca cetateni nu putem deloc sa influentam aceste proiecte facute parca impotriva noastra ? O solutie , poate, ar fi micsorarea unde se poate a trotuarului care este f lat si marcarea pe strada a 2 benzi plus o banda de 2 m pentru parcare .

    Apreciază

    1. Sigur ca sunt variante dar acum e gata și nu mai pot fi reamenajate. O soluție este să punem presiune pe autorități sa construiască parcări în spatele blocurilor.

      Apreciază

      1. Daca din toata S Iancului nu s-a putut face o banda si pentru parcare este ca nu s-a vrut de la bun inceput asta , iar parcarile etajate in spatele blocurilor par o utopie . Nu cred ca ar tb sa consideram faptul deja implinit , In Pitesti exact asta se intampla acum : micsoreaza toruarele pentru locuri de parcare . O sa incerc si eu sa mobilizez oamenii din zona macar pentru un protest . Parca nu-mi vine sa cred ca trebuie sa ne plecam in fata prostiei unora .

        Apreciază

      2. Te rog incearca sa mobilizezi oamenii. Ajut si eu cum pot. Tocmai asta e si ideea – sa nu ne plecam. Prea ne plecam de atata vreme si uite unde am ajuns… 😦

        Apreciază

  5. In primavara i-am urmarit de pe balcon cum schimband bordurile au micsorat partea carosabila cu jumatate de metru…
    De ce ?
    In loc sa montezele noile borduri cat mai aproape de copaci si stalpi ei ingusteaza soseaua…
    Referitor la amenzi… nu va faceti probleme; cand se da drumul la tramvai vor incepe sa le puna la parbriz ! pe pariu ! asta e tara in care autoritatile locale ( platite din taxele si impozitele noastre ) isi dusmanesc contribuabilii !

    Apreciază

  6. Stau in zona,de cate ori vin acasa dau ture pt un loc de parcare! In nici o tara civilizata nu isi permite administratia sa-si bata joc de contribuabili ca la noi! Pe Iancului am avut parcari (nici alea nu erau suficiente) in spic pe marginea strazii. A venit marea reabilitare si nu le mai avem. Stu ca avem mare ‘tupeu” sa avem masini pt care platim impozite asa ca treaba noastra unde le parcam. Chiar nu suntem in stare sa ne strangem sane cerem drepturile? Eu sunt dispusa sa nu-i mai las sa ne calce in picioare in timp ce ei isi trag „comisioane”pt lucrari proiectate si executate cu ideea „lasa sa mai castige si altii bani in urma noastra reparand ce am gresit noi”.

    Apreciază

    1. Asa e Monica, e ingrozitor, dar da-mi voie sa-ti marturisesc ca nici noi nu ne unim sa „pedepsim” administratiile locale. Toate primariile de sector au facut fiefuri politice si de interes din teritoriile pastorite, iar noi stam fiecare la el acasa si ne plangem prietenilor…E greu sa pui presiune pe autoritati cand se misca doar unul sau doi sau trei….E foarte greu. Eu daca as fi stat pe Iancului, mobilizam oamenii din 3 blocuri si blocam traficul. Sa vezi atunci cum se gasesc solutii…. 🙂

      Apreciază

  7. Este haos si teroare pe sos. Iancului. Presupunand prin absurd sau visand ca o sa se faca doua parcari etajate cu 500 de locuri tot va trebui sa parcam pe strada pana cand o sa fie gata sau pana o sa se puna alte locuri de parcare la dispozitie, in zona! cum mama dracu sa „modernizezi” strada, sa nu dai voie oamenilor sa mai parcheze pe strada inainte sa oferi alternative?! E scandalos, suntem ca si inexistenti pt distrusii astia, de la politisti (sclavi care nu locuiesc pe sos. Iancului) pana la functionarii primariei/primariilor.

    Apreciază

  8. Buna seara. momentul „mult” asteptat cu hartiile in parbriz si datul afara de pe sosea a venit. In curand preconizez ca o sa parcam in copaci. Pentru a ne strange si a incerca sa rezolvam ceva a fost creata pagina de facebook „vrem sa parcam pe Iancului”. Haideti sa ne unim si sa facem ceva

    Apreciază

      1. intalnirea organizata este maine 06.02 ora 10 la intersectia cu magura vulturului dupa care mergem spre mall pana la nr 53 parca unde ne mai intalnim la 11 cu altii si din cate am inteles si cel putin o televiziune

        Apreciază

      2. Eu ma gandeam la o intalnire in care sa identificam solutii si mai apoi sa incercam sa punem presiune pe Primaria Sectorului 2 sa le puna in aplicare. Intalnirea pe care ati oragnizat-o a fost foarte buna pentru constientizarea situatiei si putina mediatizare. Sunt curioasa insa, au fost smulse ceva promisiuni? Cum se va rezolva situatia?

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.