Sală multifuncțională de sport la Școala Gimnazială nr. 51 din sectorul 2

O să spuneți că mă încânt acum și că, deși veștile sunt bune în aparență, de la a zice până la a face e cale lungă.

Aștept de trei ani minunea ca la școala unde învață fiul meu să se construiască o sală de sport. Spațiu este, condiții sunt, bani n-au fost de mai bine de 10 ani….

Anul trecut, Primăria Municipiului București avea cuprins în planul de investiții bugetul pentru construcția sălii, dar nu s-a făcut nimic. Acum doi ani, Compania Națională de Investiții avea cuprins în plan bugetul pentru construcția sălii, dar nu s-a făcut nimic. Ani la rând, conducerea școlii a făcut lobby pentru cuprinderea în planul de investiții local a construcției sălii de sport, dar nu s-a făcut nimic.

Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 2 nr. 7/2019, au fost aprobați indicatorii tehnico financiari pentru pentru obiectivul de investiţii “Construire complex sportiv şcolar la imobilul din Bucureşti, Str. Herţa nr. 1, Sector 2, aflat în folosinţa Şcolii Gimnaziale nr. 51”.

Costul total este estimat undeva în jurul valorii de 7 milioane de euro, iar durata de execuție este de un an de la data începerii lucrărilor.

Știu că s-ar putea să mă bucur degeaba. Știu că peste fix un an s-ar putea să scriu despre cum acum un an se propunea această investiție și nu s-a făcut nimic. Mai știu și că investițiile în infrastructură și proiecte de dezvoltare sunt cele care sunt tăiate mereu la rectificările bugetare de peste an, în favoarea salariilor, alocațiilor și ajutoarelor sociale.

Știu toate lucrurile astea, dar până anul viitor voi trăi cu speranța că fiul meu va putea face sport în condiții normale, nu într-o sală de curs de 10 mp, alături de colegii săi și colegii de la o altă clasă, în același timp….

Link-ul la HCL este AICI, iar mai jos aveți galeria documentelor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.