Și pentru că e un blog de comunitate și totul se învârte în jurul lucrurilor pe care le fac, cred că vă vor fi utile „tutorialele” astea, mai ales pentru cei care locuiesc în sectorul 2, dat fiind că experiențele mele implică, în mare parte, autoritățile din acest sector.
Am dat o mașină la REMAT. Succesiunea evenimentelor a fost așa:
Ziua 1: A venit platfoma și a ridicat mașina veche. Am primit un certificat de distrugere – 2 originale. Am plâns, ne-am luat la revedere. Am păstrat plăcuțele de înmatriculare, vă sunt necesare la Poliție pentru radiere.
Ziua 2: Am făcut programare online la Direcţia Venituri Buget Local Sector 2 (DVBL Sector 2), folosind acest link. Primul pas este radierea mijlocului de transport de la impozite și asta este exact numele operațiunii pe care o alegeți atunci când faceți programare.
Ziua 3:
3.1. M-am prezentat la sediul DVBL sector 2, din Piața Agroalimentară Obor, la ghișeul la care am fost programată. Am fost primită la ora exactă, iar operațiunea cu totul nu a durat mai mult de 10 minute. (acte necesare: cerere tip completată, o găsiți și pe site și la ghișeu, act identitate copie și original, cartea de identitate a mașinii, copie și original, certificatul de distrugere, originalele cele 2 și o copie, fișa auto de înmatriculare, o găsiți pe site-ul DRPCIV. Trebuie completată pentru că vi se aplică pe ea o hologramă specifică. Nu există niciun cost aferent acestei operațiuni.
3. 2. Am plecat de la DVBL Sector 2 și m-am dus la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Aveam la mine toate documentele scrise la acest link . Toate formularele necesare sunt atașate la link, le puteți descărca și completa în liniște, acasă, sau în mașină, așa cum afăcut eu. 🙂 Am ajuns, am luat un bon de ordine, am avut în fața mea 6 persoane. Angajații de la ghișeu sunt super mișto, se mișcă rapid, te ajută, nu te-ncurcă. Operațiunea propriu-zisă nu a durat mai mult de 5 minute. La coadă am stat jumătate de oră, nu mai mult. Am decis pe loc și cu sufletul să păstrez totuși numerele și am plătit pentru asta 30 de lei, la ghișeu, cash. Am primit înapoi 2 certificate de radiere din 3 completate și cartea de identitate a mașinii anulată – scrie REMAT pe ea. Certificatul de înmatriculare în original și restul documentelor depuse au rămas la Poliție.
Și asta a fost tot. Am avut o super experiență la ambele instituții. Oamenii s-au mișcat extraordinar, au vorbit frumos, au ajutat. Timpul petrecut pentru a face această operațiune, dacă nu ar fi fost drumurile între instituții, nu a fost mai mare de o oră. Dacă se dorește, iată, România poate fi și ea în secolul 22 deja. 😉
Ne vei lipsi FLU! 😦