Știați că?

Știați că plumbul este un metal toxic pentru organismul uman? 

Se pare că și derivațiile lingvistice ale acestui cuvânt pot fi toxice pentru unii.

Parcul Plumbuita este un parc situat în cartierul Colentina din sectorul 2 al Bucureștiului. Amplasat pe malul lacului Plumbuita, parcul este declarat monument istoric.

parcul-plumbuita

În aprilie 2014, Mediafax scria despre inițiativa unui grup de 38 de parlamentari (PSD, UNPR și PP-DD) care a iniţiat un proiect de lege prin care Insula Plumbuita, aflată în parcul Plumbuita, urma să treacă de la Administraţia Naţională Apele Române la Consiliul Local al Sectorului 2, pentru a fi transformată într-un parc cultural, cu fântâni arteziene. 

🙂 Fântâni arteziene – preferatele Primarului Onțanu….

Se pare că fondurile pentru realizarea acestui magnific proiect, de o inedită frumusețe, de o originalitate de invidat, o adevărată mină de bani pentru sectorul 2, urmau să fie parțial acoperite prin Programul Operațional Regional Regio.

Daaa. Altă firmă de-a casei domnului primar, care să scrie proiectul și care apoi să ia niște bani din consultanță tehnică. Părerea mea. Dar nu răutatea pe care tocmai am spus-o e interesantă.

Interesant este faptul că totalul investiției pentru Parcul Cultural Plumbuita se ridică la  aprox. 17 milioane de lei.

Suma este doar o mică parte din totalul de 1 miliard 730 de milioane de lei – costul total al Proiectului zona Plumbuita – Steaua Roşie – Petricani. Co-finanţarea din partea Primăriei Sectorului 2 este de 302.369.389,00 RON.

Ar fi tare fain dacă din când în când, Primarul nostru ales, domnul Neculai Onțanu, prin consilierii locali, ne-ar întreba și pe noi, cetățenii sectorului 2, cei care-i dăm banii ăștia mulți, dacă suntem de acord să investească 300 de milioane de lei în fântâni arteziene…..

Oricum, între timp, Senatul a respins proiectul de lege (doar că nu e Cameră decizională. Camera Deputaților este și mai avem de așteptat). Iar cel mai tare mi se pare că, vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție  a decis retrocedarea a circa 4 hectare din Parcul Plumbuita către moștenitorii de drept. Mai multe despre retrocedare pe România Curată.

Practic, domnul primar Neculai Onțanu a cerut, printr-un proiect de lege, să devină „propretar” al unui teren care era obiectul unui proces. Drăguț, nu?

Poza e de pe http://www.bucurestiul.net

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.