Pe banii noştri, pe barba lor

Cel mai greu de urmărit contracte de achiziţie publică sunt cele de „consultanţă„. Teoretic, oricine se poate înscrie la licitaţie, doar că, în general, caietele de sarcini prevăd termeni specifici pe care doar o anumită firmă le poate îndeplini pe de-a-ntregul.

Un astfel de contract se pregăteşte să atribuie astăzi (09.03.2015), Primăria sectorului 2 – Contract de atribuire servicii de consultanţă în managementul calităţii penru urgentarea finalizării procedurilor de lucru aferente Serviciului achiziţii şi contracte publice din Primărie.

Cu alte cuvinte, Serviciul este depăşit de atribuţii şi are nevoie de sprijinul unor specialişti care să-i ajute pe funcţionari să-şi desfăşoare în bune condiţii şi mai rapid activitatea.

Contractul este însă pe bani mulţi – 28.000 de euro şi va fi plătit integral din bugetul public.

1 documentatie2 documentatie

Este foarte interesant de urmărit cui va fi atribuit acest contract şi care sunt legăturile acestei viitoare căpuşe pentru bugetul local, cu administraţia sectorului 2. De urmărit sunt şi termenii contractuali: ce exact va consilia firma câştigătoare….

Şi mă întreb, dacă tot sunt bani de dat, de ce nu-i dă Primarul angajaţilor ca să-şi facă treaba mai cu spor? Sună foarte nasol să achiziţionezi servicii de consultanţă pentru ca un Serviciu din cadrul instituţiei pe care o conduci să-şi facă treaba mai bine. Adică plăteşti nişte oameni care nu-şi fac treaba, sau sunt depăşiţi de situaţie şi mai plăteşti şi o firmă să-i ajute că ei nu-şi fac treaba.

Eu ştiu că banii nu-s din buzunarul Primarului, dar sunt totuşi din buzunarul nostru, al cetăţenilor.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.