Fie vreme bună, fie vreme rea, Bucurică și Onțanu, câini până la moarte și dincolo de ea

După ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, vă povesteam că m-au făcut curioasă câteva Hotărâri, toate inițiate de Primarul sectorului 2, domnul Neculai Onțanu. Astăzi, am început să cercetez una dintre ele, cea care a stârnit și cea mai mare vâlvă printre câțiva dintre consilierii aflați la ședință.

ziduri mosi 1ziduri mosi 2

Așadar, vizavi de noua Hală Obor, există un spațiu, pe vremuri o mizerie, acum refăcut, unde se vând produse casnice și uz gospodăresc. Acest spațiu a fost concesionat în anul 2012, printr-o Hotărâre a Consiliului Local sector 2, către o firmă de apartament S.C. New Obor SRL. Această firmă urma să dezvolte și să transforme mizeria de spațiu din Ziduri Moși, pe propria investiție, într-o zonă civilizată și frumos amenajată, pe care ulterior să o închirieze micilor întreprinzători și de la care, primind chirie, urma să-și recupereze investiția și apoi, probabil, să scoată și un profit.

Ce s-a întâmplat în realitate este că firma de apartament S.C. New Obor SRL, care aparține domnului Elias Bucurică, liderul galeriei echipei de fotbal Dinamo, prieten și coleg de partid cu primarul Neculai Onțanu, nu a făcut nicio investiție pe proprii bani. Bucurică a cerut bani (2500 euro/firmă) de la fiecare întreprinzător care avea deja o coșmelie acolo, le-a făcut, pe banii lor, chioșcuri moderne și acum le cere și chirie. 🙂

Treaba cea mai tare, care s-a discutat și în ședința de Consiliu Local, este că domnul Elias Bucurică nu plătește impozit la stat pentru că susține că încă nu și-a recuperat investiția făcută. Nimeni nu verifică acest aspect, iar primarul Onțanu îi prelungește prin acte adiționale contractul de cesiune și îl crede pe cuvânt că nu are de unde să plătească impozit, din 2012 și până acum. 

Pentru o mai bună exemplificare, vă rog urmăriți filmul realizat de jurnaliștii Observatorului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.