Primarul Onțanu face frumos unde vrea dumnealui, nu unde trebuie….

Din categoria „poșta redacției”, zilele trecute am primit pe adresa cetatean.insectorul2@gmail.com un mesaj de la Andrei, un cetățean al sectorului 2, sătul de mizerie și nesimțire.

Mie îmi plac le nebunie cititorii blogului http://www.cetatean2.com și prietenii paginii de Facebook Cetățean în Sectorul 2 pentru că sunt oameni de acțiune. Pe principiul „cine se aseamănă se adună”, așa și eu cu cititorii mei. Oamenii scriu autorităților, fac sesizări, se zbat să rezolve lucrurile și autoritățile îi ignoră. Și uite așa, ajungem noi să ne cunoaștem și să încercăm să facem lucruri împreună.

Așadar, Andrei locuiește undeva între Bulevardul Basarabia și Șoseaua Vergului.

basarabia cu vergului

Poza nu e actuală, acum lângă zona încercuită există și un magazin Mega Image. Dar vă faceți o idee despre ce vorbim.

Andrei îmi povestește că toată suprafața aceea de teren a devenit în timp un focar de infecție, o groapă de gunoi. Cititorul nostru, nu a stat degeaba. Sătul de șobolani și gunoaie, s-a adresat Primăriei Sectorului 2, care s-a adresat Poliției Locale a Sectorului 2, care a făcut un drum până acolo și apoi a scris un răspuns.

Andrei Capatina

Și iată cum află Andrei, că pe terenul cu pricina urmează să se ridice o construcție dar nu știe când și cine va construi.

Eu cred că domnul Dobrilă nu a înțeles bine ce scria în petiție cetățeanul nostru. Andrei nu vroia să știe al cui e terenul și ce se va întâmpla cu el. Andrei își dorea curățenie și un aer respirabil!

Așadar, între timp, nimeni nu face curățenie, nimeni nu amendează proprietarul de drept al terenului pentru mizerie, nimeni nu ia măsuri. În schimb, Poliția Locală a Sectorului 2 dă răspunsuri ambigue și se îngroapă în hârtii. Adevărul adevărat e că din punctul lor de vedere, ei au rezolvat sesizarea lui Andrei – au scris un răspuns. Din punct de vedere legal, Ordonanța Guvernului nr. 27/ 2002 privind activitatea de soluționare a petițiilor, așa spune – „autoritățile sunt obligate să răspundă„. 

Andrei, eu zic să fii mulțumit, unii cetățeni, nu primesc nici măcar răspuns…. 😉

Domnule Aurel Dobrilă, director general al Poliției Locale Sector 2 și domnule Neculai Onțanu, primar al sectorului 2, dumneavoastră v-ar plăcea să vă treziți zilnic cu această priveliște?

20150425_12595820150425_13004120150425_13011420150425_130129

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.