Organizația „secretă” a primarilor

Dragii mei, știți, eu mă lupt cu morile de vânt. Adică sunt „inconștientă” cred, sau ceva de genul ăsta. 🙂

Am cerut acum ceva vreme raportul de control al Curții de Conturi efectuat la Primăria sectorului 2. Ultimul raport este din toamna lui 2014, pentru anul 2013. Sunt mai multe nereguli și abateri financiare. Cea mai mare neregulă este menținerea în contabilitate a unor active financiare pentru reabilitarea termică a unor clădiri fără să existe justificarea necesară.

abatere mare

Dar nu despre asta vreau să vă relatez și nici abaterea de mai sus nu este cea care mă face „inconștientă”, deși vă rog să remarcați că sumele sunt exprimate în mii de lei (adică la finalul sumei să mai adăugați încă trei zerouri).

Ceea ce mă pune pe gânduri este o altă abatere constatată de Camera de Conturi a Municipiului București – plata necuvenită a unei cotizații de 8000 de lei la care se adaugă penalități de 1000 de lei în contul Asociației Municipiilor din România, adică un total de 9000 de lei, plătiți în plus, așa, pur și simplu….

asociatia municipiilor din romania

Și pentru că mi s-a părut interesant numele Asociației, am căutat-o. Și uite cum toți primarii importanți din țară, oameni cu relații și impresii dincolo de puterea de a înțelege a cetățenilor, s-au unit ei într-o Organizație Neguvernamentală care are un comitet director impresionant. Doar că unii-s mai importanți decât alții și au și funcții de conducere. Bineînțeles că domnul primar Onțanu, dacă n-a fost să fie președinte, este vicepreședinte.

membri asoc municipiilor

Vă rog să vă uitați cu atenție la numele președintelui și vicepreședinților. Eu găsesc un numitor comun – sunt în arest sau sunt cercetați pentru acte de corupție, abuz în serviciu, etc. Tudor Pendiuc (fostul primar al Piteștiului) este arestat. Romeo Stavarache (primarul Bacăului) – arestat preventiv și apoi în arest la domiciliu. Gheorghe Nichita (primarul Iașului) – cercetat în arest la domiciliu. Gheorghe Falcă (primarul Aradului) – trimis în judecată de DNA pentru infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, achitat de Tribunalul Alba.

Daaaa. Așadar, când faci parte dintr-o astfel de „gașcă” și ai relațiile necesare și sprijinul necesar și conjuctura necesară și informațiile necesare, cum să nu te menții în funcție atât amar de timp? Și ce șansă are un blog ca http://www.cetățean2.com să dărâme un mit ca Onțanu. Dar așa „inconștientă” cum mă declar, făcând analogia de mai sus, nu pot să nu fiu și mai „inconștientă” și să nu mă gândesc că rând pe rând, unul câte unul……

PS: dacă aveți timp, statutul Asociației îl găsiți aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.