Învârtlicuri din bugetul local, pentru tinerii UNPR

Pe site-ul Primăriei Sectorului 2 există două logo-uri pe care îmi propun să le cercetez de ceva vreme: Asociația Dezvoltarea Idealurilor Tinerilor (DIT) și Asociația Tineri V.I.P. Dacă lucrurile ar fi cinstite în sectorul 2, acest articol nu și-ar fi găsit rostul aici. Toți ne-am fi gândit ce frumos și civilizat, uite cum sprijină Primăria o Asociație de Tineri….Daaar….

DIT

DIT nu este doar o Asociație de Tineri. DIT este un organism bine gândit și pus la punct, prin care bani de la bugetul local sunt scoși sub formă de sponsorizare, sau sprijin în natură pentru activități ale Partidului Mult Iubit (UNPR). 🙂 Cu alte cuvinte, votul tinerilor nu se obține gratis, el costă – excursii, cursuri, activități recreative etc. Și cum partidele sunt organizații neguvernamentale și teoretic nu au venituri proprii decât dacă beneficiază de sponsorizări, sau scriu și derulează diverse proiecte, cum mai simplu să asiguri salarii pentru reprezentanții UNPR, decât făcându-le o Asociație, unde să virezi bani de la bugetul local și căreia să-i oferi sediu în sectorul 2, pe care mai apoi printr-o Hotărâre de Consiliu Local, să-l scutești de la plata de taxe și impozite.

Să exemplificăm:

1.Domnișoara/Doamna Alexandra Dobre – președintele DIT – este totodată președinta organizației de Tineret UNPR Sector 2 București. Tânăra președintă a organizat de-a lungul timpului numeroase acțiuni alături de UNPR, în beneficiul partidului, în scop electoral. Aici și aici sunt doar câteva exemple. Desigur, scopul este întotdeauna „nobil” și îi respectăm opțiunile politice, dar le-am respecta cu adevărat dacă n-ar fi pe banii noștri. 😦

2.Domnul Daniel Pînzaru – vicepreședintele DIT – este totodată preşedintele Organizației de Studenţi UNPR Sector 4. Domnul Pînzaru participă activ la evenimentele organizate de UNPR, partid ale cărui inițiative le laudă și le sprijină. Se declară încântat de cursurile organizate de DIT și susținute de: 

„cel mai longeviv și mai experimentat edil din Capitală, primarul sectorului 2, Neculai Onțanu”,

așa cum îl prezintă domnul vicepreședinte Pînzaru pe domnul Onțanu, pe pagina sa de Facebook.

3.Domnul Marius Biro – vicepresedinte DIT – este totodată prim-vicepresedinte al Organizației de Studenți București a UNPR. Domnul Biro crede cu adevărat în partidul pe care îl reprezintă:

 „Suntem primul partid din România care a înființat organizațiile de studenți și elevi, în acest fel încercând să responsabilizăm și să susținem toate segmentele de tineri”.

Având în vedere statutul și apartenența politică declarată a președintelui și vicepreședinților DIT, mie începe să mi se creioneze foarte clar cum sunt organizate evenimentele de partid, cu ce bani și cum este câștigat electoratul tânăr. 

Vreau să fie foarte clar că susțin inițiativele tinerilor și mă bucur să văd implicare politică la nivelul generației tinere. Dar acești tineri nu au inițiative personale – ei sunt conduși și servesc unor interese proprii ale unor politicieni cu ștate vechi. Eu aș vrea să-i întreb pe cei trei tineri menționați mai sus – Câte proiecte au scris și pentru câte au primit finanțare, alta decât de la PS2? Câte proiecte pe fonduri structurale au scris și câte li s-au aprobat? Care sunt beneficiarii reali ai proiectelor lor? Care este ținta lor politică și care este crezul lor politic? Care sunt modelele lor politice? Cum și cât din ceea ce fac ajută tinerii? Care este bugetul anual al Asociației DIT și cât din acest buget este obținut prin efort personal? 

Promit că dacă primesc vreun răspuns, îl public! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.