Ce te legeni dudule?

Când e vorba de lucruri serioase, angajații Primăriei Sectorului 2 își fac treaba ca la carte. Eu îi admir pentru profesionalism. Se vede că toate cursurile de perfecționare la care participă, dau roade.

Un exemplu de profesionalism este răspunsul directorului executiv al Direcției Urbanism, Cadastru și Gestionare Teritoriu, doamna Dalia Stegăruș. Acum aproximativ 10 zile, am solicitat Primăriei, situația juridică a terenului situat la limita străzilor Vatra Luminoasă, Tony Bulandra și Pierre de Coubertin – cunoscut și ca terenul Asociației Nevăzătorilor din România sau fosta Livadă cu Duzi.

Cererea mea arăta foarte clar despre ce teren e vorba și credeți-mă că nu e vreun dubiu cum că eu aș face referire la alt teren, dar cum spuneam, angajații Primăriei sunt profesioniști. Ei nu dau informații la întâmplare. Nu și-ar dori să greșească și să-mi dea informații despre alt teren. Tocmai de aceea, au elaborat un răspuns civilizat în care îmi explică modalitatea prin care trebuie să solicit informații despre un teren, tocmai pentru a putea fi identificat corect. Neapărat e nevoie de o randare topografică de la Primăria Municipiului București (28 de lei) și de plata unei taxe de 0,50 lei în contul Primăriei de la Trezorerie.

poza RPS2 cadastru

Nah, acuma ce să zic, nu-i poți condamna pe oameni când își fac treaba. Astea-s regulile și le respectăm. Voi face toate demersurile necesare în acest sens.

Problema mea e alta. Regulile or fi pentru toată lumea? Adică doamna Dalia Stegăruș, soția preotului paroh Ovidiu Stegăruș de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, așezământ bisericesc situat pe terenul Asociației Nevăzătorilor, chiar lângă fosta livadă cu duzi, când a solicitat eliberarea certificatului de urbanism și apoi autorizația de construcție pentru Biserica soțului și pentru Casa Parohială din spatele Bisericii, a plătit și ea taxele respective și a adus randarea topografică? Sau, mă întreb, bucata aia de teren din strada Tony Bulandra, pe care sunt construite Biserica și Casa Parohială, o fi a Primăriei și cedată în folosință Bisericii, sau o fi fost luată de la Asociația Nevăzătorilor cu învârtlicuri în hârtii și pierderi de documente?

Eu nu acuz și nu aș vrea să se înțeleagă asta. Eu cer documente. Le voi primi până la urmă că n-au încotro dacă urmez procedura și le dau ce-mi cer. Eu respect munca oamenilor cinstiți și-mi place când respectă regulile interne.

Nu-mi place însă când caut informații despre ei și găsesc numai „nefericiri”. „Nefericirile” astea mă fac să cred că ceva nu-i în regulă. Dar timpul și hârtiile vor scoate la iveală. Până atunci, Dalia Stegăruș și Dalia Stegăruș. Doamne ajută doamna preoteasă!

dalia stegarusdalia stegarus 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.