Clasa a IV-a

M-a apucat nostalgia. Vremea de afară e de vină. 🙂

Am citit numărul din septembrie al „Foișorului de Foc„. Așa poze frumoase și cadre comuniste cu titluri amețitoare ale realizărilor marelui conducător. Așa frumuseți nespuse și atâta verdeață și puțuri și fântâni, atâta bunăstare și serenitate.

La pagina 21, am găsit o compunere la limba română, scrisă ca-n clasa a IV-a: „Amintiri din Vacanța de Vară”. Pe bune, vă rog să citiți materialul, veți savura o doză de nostalgie și limbaj folosit pe vremea când aveați maxim 10 ani.

tabara militara

Acest limbaj este finanțat din banii dumneavoastră și taberele acestea minunate creează noi amintiri pentru oameni care nu vă vor mulțumi niciodată dumneavoastră, ci mult iubitului conducător al sectorului 2 care, folosindu-se de banii dumneavoastră, își adaugă salbei de susținători unii noi.

Uite, vă pun jos un „teaser” de text, ca să pricepeți mai bine la ce fac referire:

În zorii zilei de 01 august a.c., grupul format din 100 de tineri, elevi, studenți și alte categorii au plecat {grupul au plecat….sesizați vă rog acordul corect folosit… 🙂 }, plini de voioșie în TABĂRA MILITARĂ de la SÂNGEORZ BĂI, încrezători în puterea lor de a răzbate în tainele ostășiei, de a înfrunta și respecta întocmai programul dificil dar și interesant al unui ostaș. […] La ora 6.45 aceștia erau îmbarcați și cu motorul gata să înceapă călătoria celor 13 ore pe drumurile țării. […] Prima oprire a avut loc după aproximativ 3 ore și jumătate de mers, la Mausoleul Mărășești. Am intrat în contact cu istoria țării, aici consemnându-se una dintre paginile de supremă glorie ale Armatei Române {observați vă rog iarăși acordul corect al articolului: paginile de glorie ale Armatei, adică armata are pagini, nu glorie 🙂 } „. Continuarea la pagina 21 a numărului din septembrie al ziarului „Foișorul de Foc„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.