Nu sunt BAU BAU! Sau…

În mijlocul unor mișcări sociale nemaintâlnite de la Revoluția din 1989, în toiul unei revolte populare la adresa administrației publice locale și centrale, Primarul ALES al sectorului 2, îndrăznește să SFIDEZE. Asta înseamnă să ai tupeu!

Firul evenimentelor acum, continuarea detaliată, cu întrebările transmise și răspunsurile primite, săptămâna viitoare. 

  1. Eu, în calitatea mea de cetățean, solicit o audiență la Primar. AICI textul solicitării.
  2. Primăria, prin Serviciul Secretariat și Relații Publice îmi răspunde: „urmare cererii dumneavoastră, înregistrată la Primăria Sectorului 2, cu nr. 66218/15.10.2015, prin care solicitaţi înscrierea în audienţă la Domnul Primar Neculai Onţanu, vă solicităm să reveniţi cu o adresă în care să ne prezentaţi punctual întrebările pe care doriţi să le adresaţi în cadrul audienţei cu privire la subiectele prezentate”.
  3. Eu fac adăugiri și retransmit: „în completarea cererii mele de audiență înregistrată cu nr. 66218/15.10.205, având în vedere că îmi solicitați formularea unor întrebări precise pe marginea subiectelor deja menționate, formulez câteva posibile întrebări care pot fi adresate în timpul audienței. Fac mențiunea că în funcție de răspunsurile primite, pot apărea și alte întrebări, pe care nu am cum să le anticipez acum”.
  4. Primăria transmite structurilor de specialitate întrebările, acestea fac o compunere, Primăria le centralizează și mi le transmite, pe mail. 
  5. End of story – fără audiență, fără întâlniri, fără detalii.

NU, domnule Primar Onțanu NU ați înțeles nimic, nici din blogul meu, nici din inițiativele civice, nici din mișcarea de stradă de acum, nici din nemulțumirile cetățenilor, nici din nemulțumirile și nevoile de dialog ale celor care v-au votat. Un ALES local are datoria morală de a dialoga cu oamenii, de a lua pulsul, de a-și însuși greșelile, de a încerca să înțeleagă și, DA, chiar de a salva aparențele.

NU, domnule Primar Onțanu NU caut satisfacția personală a unei întâlniri cu dumneavoastră, deși m-aș bucura să ne întâlnim și ar fi un gest de normalitate. DA, domnule Primar Onțanu eu vă critic pe blog, scriu despre activitatea instituției pe care o conduceți. DA, domnule Primar Onțanu, o DEMOCRAȚIE SOLIDĂ presupune LIBERA EXPRIMARE a gândurilor și ACCES NEÎNGRĂDIT la informație. DA, domnule Primar Onțanu VĂ SOLICIT O AUDIENȚĂ pentru că este dreptul meu legal și un răspuns scris nu ține locul unei audiențe. Și dacă nu cunoașteți legislația în vigoare, vă aduc la cunoștință următoarele:

Conform Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, aprobat prin Hotărârea nr. 1723/2004, „numele persoanelor cu funcţii de conducere, începând cu cel al conducătorului unităţii, se afişează în spaţiile destinate activităţii cu publicul, precizându-se programul de audienţe al acestora”.

DA, domnule Primar Onțanu am înțeles că nu vreți să vă întâlniți cu cetățenii care v-au votat sau nu, dar pe care îi reprezentați oricum. DA, domnule Primar Onțanu, am înțeles că vă este frică de responsabilitate și că vă protejați imaginea cu orice mijloc. DA, domnule Primar Onțanu, am să vă solicit din nou o audiență. Și din nou. Și din nou. Și nu-mi va fi niciodată rușine să scriu pe blog și să știe toată lumea, că NU M-AȚI PRIMIT în audiență. Dumneavoastră însă, ar trebui SĂ VĂ FIE RUȘINE de modul în care alegeți să vă ascundeți de cetățeni, în spatele angajaților dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.