Audiența solicitată și răspunsurile primite – Partea I

V-am povestit deja cum  am solicitat eu o audiență Primarului Neculai Onțanu care NU ACORDĂ audiențe pentru că i se pare normal SĂ NU DISCUTE cu cetățenii pe care NU-I REPREZINTĂ  și ale căror interese nu le-a reprezentat niciodată și care se minte pe el și pe alții că el e un primar bun și iubit de cetățenii pe care NU-I PRIMEȘTE în audiență pentru că el NU ACORDĂ AUDIENȚE.  🙂 

V-am povestit și cum NU M-A PRIMIT el în audiență pentru că el NU PRIMEȘTE cetățenii în audiență și nu-l interesează problemele reale ale cetățenilor și NU DOREȘTE să fie transparent și se ferește de orice discuție liberă și orice întrebare care l-ar putea pune în dificultate.

Așadar, domnul Primar Onțanu A REFUZAT acordarea audienței solicitate dar și-a pus angajații să-mi formuleze niște răspunsuri. Pe această cale, îi mulțumesc că mi-a oferit material de blog și posibilitatea de a arăta tuturor cititorilor cât de superficial e.

Astăzi, vorbim despre planurile domnului Onțanu de a face parcări în sectorul 2 și despre cum vede dumnealui lipsa locurilor de parcare din zona Iancului-Pantelimon.

Ce-am cerut:                                                                 Ce-am primit:                                     

audienta revenire parcari 1 2                   ADP parcari

Așadar, Primăria sectorului 2 plănuiește să facă pentru întreg sectorul 2, al doilea cel mai mare sector al capitalei cu o suprafață de 32 de km pătrați, un sector care numără aproximativ 400.000 de locuitori, DOUĂ (2), adică DOUĂ parcări supraetajate. Și pentru că de fapt nu plănuiește nimic și sunt doar vorbe goale, nu e capabilă să dea informații complexe de tipul – când vor fi gata, câte locuri vor avea, care va fi regimul de închiriere etc. 

Apoi, cei care locuim în zona Iancului și Pantelimon știm foarte bine că, în acest moment, numărul locurilor de parcare s-a redus semnificativ. Mai știm că deocamdată parcăm pe unde putem – pe linia de tramvai, pe trotuar sau la marginea lui și aiurea. Și mai știm că, în momentul în care va începe să circule tramvaiul, va fi vai și amar de capul nostru.

Primarul Onțanu nu minte când spune că proiectul pentru modernizarea Șoselelor Iancului și Pantelimon presupunea crearea a 900 de locuri de parcare. Așa e. dar vorbim despre PROIECT. Între timp, nu au mai putut tăia copaci, între timp au constatat că nu pot schimba locul stâlpilor de electricitate, alveolele de parcare nu sunt atât de încăpătoare etc. Și uite așa, în momentul de față, nu vorbim în niciun caz despre numărul proiectat, ci despre numărul existent, care nu poate fi aproximat, din păcate.

Mai mult de atât, din cele existente și care sunt și așa foarte puține și prost create și gândite, câteva locuri vor fi transformate în locuri de reședință. Cum? Simplu: oamenii parchează acolo, din obișnuință și vor cere ADP 2 să le marcheze. Și ADP va marca. ADP marchează oriunde și pe trotuar, numai să le ceri. Și iată cum, de fapt, nu există o soluție pentru cetățenii sectorului 2 care locuiesc în zona Iancului și Pantelimon…..

Cât despre parcajul de la Vergului? Ăsta e un proiect al lui Onțanu despre care Primarul vorbește deja de „nuștiucâțianișim-amsăturat”. Detalii mai multe AICI și vreau să înțelegeți că ideea proiectului a pornit undeva prin 2012 și trebuia să ia ființă la finalul lui 2014, iar noi peste o lună suntem în 2016. Deci, nu se va concretiza, mie mi-e clar.

O altă întrebare despre parcări a fost, ce-i drept, un interes propriu și cât se poate de personal. În anul 2012, ADP sector 2 a desființat, cu nesimțire, o parcare de reședință care avea aproximativ 40 de locuri de parcare. Acea parcare a fost „dăruită” lanțului de hypermarketuri Kaufland pentru a face propria sa parcare, destinată exclusiv clienților magazinului. M-am zbătut la acea vreme cu toate puterile și am creat o isterie civică pentru a putea recupera măcar jumătate din locurile care erau prevăzute în parcarea desființată.

Urmare presiunilor, ADP 2 a încheiat un protocol cu hypermarketul Kaufland Pantelimon pentru a ne concesiona 15 locuri în parcarea lor. Restul de locuri până la 40 urmând să fie reconstruite într-un spațiu viran din Herța, unde oricum se parchează mașini alandala și cum se apucă. Și ca să înțelegeți cum stau lucrurile, în 2013, ADP 2 cerea certificat de urbanism Primăriei sectorului 2, ca să traseze niște locuri de parcare. (!?) Abia în 2015, deci le-a luat 2 ani, documentația pentru trasarea unor locuri de parcare a fost finalizată. (?!) Urmează eliberarea autorizației pentru trasarea unor locuri de parcare. (!?) Probabil va mai dura încă 2 ani….Dar stau liniștită pentru că Primăria mă anunță că are bani prevăzuți în buget….Mai bine ne lasă pe noi, că de-o bidinea și de niște vopsea, facem rost mai repede….

Eu, scriind articolul acesta, îmi dau seama foarte clar de ce NU VREA Primarul să vorbească direct despre subiectele enunțate. Dar, sper să citească acest articol și să înțeleagă cât este totul de absurd. Și cât de ușor îi este să semneze autorizații de construcție pentru blocuri ilegale și cum, doar pentru trasarea unor locuri de parcare, durează patru ani să dea autorizație.

Nu se poate, nu e normal, nu se MAI poate așa!!!!

Mâine, voi povesti despre alte întrebări și răspunsuri primite, în Partea a II-a a solicitării mele de Audiență la Primarul care NU ACORDĂ AUDIENȚE cetățenilor din sectorul pe care-l conduce.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.