Respectarea promisiunilor, greu, foarte greu

A început campania electorală, sau cum s-o numi ce avem noi acum. Bannere, corturi, fluturași etc. și-au trecut deja vremea când nimeni nu a înțeles nimic din asta. Apoi au dispărut și acum cică a început cu adevărat campania electorală. Mă rog, nu chiar acum, ci pe 2 mai, dar ați înțeles ideea… 🙂

Blogul cetățean2.com și-a propus să vă prezinte doi dintre candidații la Primăria Sectorului 2. Acei doi candidați între care se va da bătălia pentru această funcție. Nu pentru că ceilalți nu ar fi suficient de buni sau pentru că nu-mi plac mie, ci pentru că trebuie să fiu realistă. Spun realistă pentru că avem alegeri dintr-un singur tur și dacă vom calcula procentele pe care le obțin în general cele două partide la alegeri, vom vedea că doar cei doi candidați au cu adevărat șanse. (o altă discuție ar putea fi legată de obligativitatea amendării legii electorale și alegeri în 2 tururi, dar nu vorbim despre asta acum)

Așadar, părerea mea este că vom alege între candidatul PSD – Mugur Mihai Toader (actualul Viceprimar al sectorului 2) și candidatul PNL – Dan Cristian Popescu (deputat)

Am solicitat, așadar, pe 3 mai, celor doi, acordarea unui interviu pentru a-i cunoaște mai bine, a discuta proiectele de campanie și motivele pentru care le-am acorda încrederea noastră.

cerere interviu popescucerere interviu toader

Răspunsurile celor doi candidați au sosit repede.

popescu R1R toader 1

Am apreciat. Voi știți ca și mine, că un interviu necesită ceva pregătire, studiu individual, documentare. Apoi dacă vrei să filmezi, ceea ce eu am specificat de la început, ai nevoie de cameraman și microfon și aparatură. Suntem profesioniști, avem standarde, nu? 🙂

Motivul articolului acesta este însă lipsa respectării angajamentelor. Și încă de pe acum? Asta spune ceva…

Eu am solicitat interviurile acum 10 zile tocmai pentru că agenda celor doi candidați e una încărcată. Suntem conștienți cu toții că oamenii sunt în campanie și nu stau lipiți de scaun. Dar eu mai știu că atunci când stabilești ceva, te ții de cuvânt. Mai cu seamă când dorești să faci o impresie bună, să te voteze oamenii.

Ieri, ar fi trebuit să aibă loc primul interviu. N-a avut. Am reprogramat pentru azi. Și ce să vezi? Nici azi nu s-a putut.

Iată epopeea Mugur Mihai Toader, Viceprimarul Sectorului 2:

toader R2toader R3

Am vorbit cu domnul Toader azi, la telefon. L-am sunat personal, am minute gratuite. 🙂 Nu s-a scuzat. Nu i-a părut rău. Mi-a vorbit de parcă ne-am cunoaște de-o viață – „Alexandra să-ți spun, Alexandra sunt ocupat, Alexandra nu pot azi. Alexandra sigur ne vedem. Săptămâna viitoare. Te sun eu, acum că am numărul tău de telefon”. Eu numărul de telefon îl oferisem de la început, în primul mail, dar n-a citit…….

Un lucru e sigur. Eu i-am vorbit cu „dumneavoastră” și i-am zis că nu mai insist. Și tot sigură sunt că nu am niciun fel de așteptări, doar e omul ocupat. Și încă nu e Primar, apoi dac-o fi votat și s-o alege, nici că-l mai vede cineva. 🙂

Marți, teoretic, 🙂 mă văd cu domnul Dan Cristian Popescu. 

3 gânduri despre “Respectarea promisiunilor, greu, foarte greu

 1. Buna seara,
  Incercati si cu cei „fara sanse”, macar pentru a da un pic de culoare campaniei. Vedeti dumneavoastra, din pacate nici pozitionarea de acest fel nu este in opinia mea corecta.
  A transmite mesaje de tipul cu sanse sau fara sanse inaintea unui tur de scrutin in care decizia este la alegator reprezinta o antepronuntare care in termeni jurnalistici reprezinta o disfunctie.
  Cu stima,
  Augustin Hagiu
  Candidat pentru functia de Primar al sectorului 2

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.