Luați cu Pop și Rock, e gratis

Din categoria nu trebuie să uităm „frumoasele” concerte organizate de Primăria Sectorului 2, „GRATIS” pentru toți cei doritori de muzică bună, durerere de cap și zguduială de geamuri, astăzi am trimis o cerere în baza legii liberului acces la informații de interes public legată de „frumusețea” asta de concert, organizat în Parcul Tei, duminică 29 mai.

IMG-20160521-WA0000

Am prieteni buni care stau în zonă și mi-au povestit că bubuiau geamurile. Vă dați deci seama ce sonorizare au avut oamenii la concert. Nu e de glumă cu lucrurile astea, când face Primăria un concert totul e la superlativ – sonorizarea, scena, onorariile. Păi nu? Ce? Dau banii de la ei din buzunar? Nu. Dau din al nostru. Și noi suntem mereu atât de proști că avem impresia că mergem gratis la evenimentele astea. Scrie chiar și pe afiș: Intrarea Liberă…. 😦

Am mai spus asta și voi continua să spun până când vor înțelege mai mulți – nimic din ceea ce organizează autoritățile locale nu este gratis. Ba chiar costă mai mult decât ar costa în mod normal. Totul este plătit din bugetul local. Bugetul local este constituit în proporție de 70% din taxe și impozite (plătite de cetățenii sectorului  – proprietari de apartamente și mașini -) și comercianții din sector. Deci, data viitoare când veți merge la un eveniment organizat de Primăria Sectorului 2, aș vrea să țineți minte că NU e gratis. Ați plătit. Și faptul că mergeți mulți la astfel de evenimente este un semn că agreați această modalitate de cheltuire a banului public.

Revenind, astăzi am solicitat Primăriei Sectorului 2 și Centrului Cultural Eminescu  sumele aferente organizării evenimentului de mai sus. Sper să răspundă așa cum îi obligă legea, iar dacă nu o vor face sunt alte modalități de a afla informația, nu-mi fac prea multe griji. Din păcate, doamna Director Stan, cea care conduce Centrul Cultural Eminescu, aflat sub autoritatea Consiliului Local al Sectorului 2, este obișnuită să lucreze opac. A avut un bun model de șef în persoana fostului Primar Onțanu și nu cred că va înțelege vreodată că, în calitatea dumneai de șef al unei instituții publice nu are dreptul de a bloca accesul la informațiile publice. Dar vom vedea – 10 zile durează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.