La păcănele, e răcoare la păcănele

O zi da, o zi ba. Așa e în sectorul 2. Azi e curat, mâine nu mai e. Eu știu că sectorul în care locuiesc este plin de nesimțiți, dar asta nu va scuza niciodată autoritățile publice. Da, este un sector cu multă mizerie. Da, e clar că trebuie să fie mai drastice amenzile, da e clar că trebuie aplicată legea, da, e clar că trebuie eradicat comerțul stradal. Da, e clar că după toate acestea, mizeria ar fi mai puțină și ar proveni exclusiv de la cetățeni nesimțiți, care probabil, treptat, după ce ar primi, la rândul lor, zeci de amenzi – pentru gunoi, pentru reziduri de la animale, pentru hârtii aruncate la întâmplare etc. – s-ar mai tempera.

În acest moment, majoritatea gunoiului stradal însă provine de la comercianți – legali sau ambulanți. Cei legali nu au contracte de salubrizare eficiente (adică sunt obligați să aibă și plătesc cea mai ieftină variantă, iar când vine gunoiul mult se descurcă, adică îl lasă pe unde apucă), iar cei ambulanți aruncă unde găsesc, adică peste tot.

Soluția la acest tip de mizerie este o Poliție locală eficientă. Dar, Sectorul 2 nu are așa ceva. Sectorul 2 are Poliție locală cu mașini de fițe și polițiști care stau la taclale cu toți comercianții stradali – mai primesc și ei o floare și un ciorap pentru nevastă, o legătură cu ceapă și o roșie pentru salată, mai primesc câte 50 de lei să bea o bere, sau să bage la păcănele – așa cum cred că s-a întâmplat și în această dimineață.

Vă explic:

Ieri, era curat în zona Piața Iancului. Azi, era iar murdar. Doar că azi, în zonă era și o mașină a Poliției Locale și cu toate acestea, gunoiul cât carul peste tot și comercianții își vedeau fericiți de ale lor. Singura explicație e că după ce a luat legăturile de ceapă, florile și banii, echipajul Poliției locale s-a dus să-și încerce norocul și la păcănele la Amiral – deh, căldură mare mon cher, mergea o cola și aer condiționat.

20160617_10180820160617_101839

Pozele sunt făcute azi dimineață la ora 10, iar gunoiul era chiar vizavi de mașina Poliției. Și comercianții la fel. Și încă ceva. Mașina Poliției Locale era parcată pe un loc de reședință. Gata. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.