Funcții veșnice. Episodul 1. Isabela Hurjui – DGASPC S2

Am hotărât ca de astăzi să fac un tur al instituțiilor aflate în subordinea sau în coordonarea Primăriei Sectorului 2 și/sau Consiliului Local al Sectorului 2.

Pentru că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (DGASPC S2) este o cunoștință mai veche a acestui blog, voi începe cu ea. Prin cunoștință mai veche înțeleg – neserioasă, care nu respectă termenele legale prevăzute de legea liberului acces la informații de interes public, care minte cu nerușinare referitor la sursa fondurilor alocate pentru proiecte, instituție prin intermediul căreia fostul primar Onțanu a spălat fonduri publice prin diverse sponsorizări și evenimente susținute din fonduri publice dar făcute exclusiv în interes de campanie electorală sau pentru Partidul al cărui Secretar general a fost, Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR).

isabela hurjuiAșadar, DGASPC S2 s-a înfiinţat în 2004 ca instituţie de stat, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti. Instituția este condusă de doamna Isabela Hurjui, director general (foto).

Doamna Hurjui este o „veche” a sistemului de asistență socială din București. Deține funcții de conducere în sistemul social al sectorului 2 din anul 2001, iar din 2005 conduce DGASPC S2 în forma în care instituția există și astăzi.

Doamna medic specialist în medicină generală/medicină de familie a profesat doar 5 ani în specialitatea pe care a absolvit-o la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Și-a dat seama mai apoi că e mai degrabă potrivită pentru o funcție de conducere la stat, plină de oportunități și șanse de a fi remarcată, mai ales după ce a obținut și carnet de membru al UNPR, partid al cărei vicepreședinte este.

Ceea ce pot spune, însă, este că, într-un fel sau altul, sunt „impresionată” de calitățile de manager ale doamnei Hurjui, dat fiind că are în subordine un aparat de lucru gigant. Ea coordonează nici mai mult nici mai puțin de 2367 de anjajați, conform organigramei DGASPC S2, aprobată în 2016 de Consiliul Local al Sectorului 2.

organigrama DGASPC2

Site-ul instituției pe care doamna Hurjui o conduce este foarte sărăcăcios în informații. Pentru o instituție cu personalitate juridică proprie, așa cum este DGASPC S2, este obligatoriu să aibă publicate pe site rapoartele de activitate, execuția bugetară și achizițiile publice. Evident, aceste informații nu există pe site. Dar nu mă miră pentru că din experiența pe care o am cu această instituție la cereri anterioare de informații, reacția angajaților când i-am sunat să le spun că termenul de răspuns era cu mult depășit, a fost, citez: „Așa și? Doamna director nu este în instituție, când o să vină, o să vă răspundem.” Înțelegeți prin urmare de ce orice fel de comentariu ar fi de prisos și de ce nu mă miră lipsa informațiilor de pe site. Mi-am propus ca astăzi să fac o cerere de informații care vizează aspectele de mai sus și sper să nu fie nevoie să mă judec cu DGASPC S2 pentru obținerea lor. 🙂

Nu-mi place doamna Hurjui. Aș vrea să fie clar de la început. Nu o cunosc, dar a reușit să mă convingă prin acțiuni și atitudine că nu este o persoană de încredere – nici pentru cetățean și nici pentru beneficiari. A fost în schimb mulți ani o persoană de încredere a primarului Onțanu, colegă de partid a acestuia și om de bază în organizarea activităților electorale ale UNPR prin bugetul Primăriei Sectorului 2.

În aparență, doamna Hurjui nu s-a îmbogățit din funcțiile deținute. Are însă o colecție impresionantă de motociclete, pe care sunt foarte curioasă dacă le conduce personal. Deja mi-o imaginez îmbrăcată în costum special, turându-și motorul pe autostradă… Hai că mi-am scuturat capul și a dispărut imaginea asta…. 🙂

isabela hurjui 1isabela hurjui 2isabela hurjui 3

Interesantă este însă Declarația de Interese a doamnei director general. Este acționar (50%) și administrator al unei firme care oferă servicii de asistență medicală – S.C. GIATROS SRL. Și tare mă mănâncă pe mine un gând că doamna Hurjui a aranjat ceva contracte de asistență medicală pentru centrele pe care DGASPC S2 le are în oblăduire. Sper din tot sufletul să mă înșel… Voi întreba și vom afla.

isabela hurjui 4giatros srl

Video: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică „Gheorghe Șerban”, sectorul 2 – angajații fură mâncarea bolnavilor și îi terorizează pe tinerii de acolo:

Sursa Antena 1: http://observator.tv/social/imagini-socante-centru-de-plasament-ca-un-lagar-de-concentrare-in-bucuresti-100687.html

Sursa TVR: http://stiri.tvr.ro/exclusiv-angajati-ai-centrului-gheorghe-serban-suspectati-ca-fura-din-mancarea-bolnavilor_33072_video.html#video42925

Ce ați văzut mai sus este doar un exemplu a ceea ce coordonează cu atâta profesionalism, de 15 ani, doamna Hurjui. Mai sunt exemple. Și dacă pot înțelege, deși este revoltător și nu este normal, păstrarea doamnei Hurjui în funcție în perioada mandatului primarului Onțanu, nu cred că ar mai fi ceva de înțeles în continuitatea funcției și în mandatul actualului primar. Și cred cu tărie că astfel de funcții trebuie foarte bine auditate și verificate, inclusiv din punct de vedere al incompatibilităților și integrității, nu nmai al profesionalismului.

 

3 gânduri despre “Funcții veșnice. Episodul 1. Isabela Hurjui – DGASPC S2

    1. Foarte interesant articolul si cu mult adevar. Aceasta doamna director si subalternii cu functii de conducere, tot vesnici, habar nu au ce inseamna asistenta sociala

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.