Eu când vă zic că e degeaba….

E mișto când vii din concediu. Ți se reaprind toate beculețele ca la un semafor stricat și tu ai impresia că trăiești o viață paralelă…ești cu încetinitorul… 🙂

Daaa. Iaca eu, proaspăt întoarsă din concediu, cu hamacul meu, copilul, soțul și o tonă de bagaje, încă legănându-mă și fredonând melodii din mașină, când ce să vezi?

Realitatea:

20160804_112137

Nu, mi-am zis eu. E clar. S-a stricat „semaforul”. Asta nu e ceea ce văd. Dar același lucru l-au văzut și soțul și copilul și vecinii pe lângă care am trecut.

Și totuși cum se poate așa ceva? Blocul nostru e prins în programul de supraveghere video al Poliției Locale Sector 2. Avem camere, și nu una, 3. 

20160804_11212620160804_112105

Îmi vin în minte acum toate declarațiile pline de lăudăroșenie și evident lipsite de esență ale Directorului general al Poliției Locale Sector 2, domnul Aurel Dobrilă: 

„Calitatea imaginilor sistemului de monitorizare video asigură depistarea răufăcătorilor în detaliu. Astfel că dispecerii au posibilitatea să vadă chiar şi firma de ţigări de pe un pachet. În cazul în care pe stradă se comite o ilegalitate, dispecerul anunţă cel mai apropiat echipaj al poliției locale, care se deplasează de urgenţă la faţa locului. În felul acesta, în sectorul 2 numărul infracţiunilor s-a redus cu 50% în zonele supravegheate video”.

Păi să lași așa gunoiul aruncat nu e infracțiune, domnule Director? Iar zona este cunoscută ca una cu probleme. Cu atât mai mult cu cât sunt numeroase sesizări, inclusiv din partea Asociației de Proprietari.

Așadar, să surprinzi pe cameră indivizi care aruncă și depozitează gunoi pe domeniul public, să știi locul de unde vin, să primești solicitare de intervenție și să nu faci nimic, asta cum se numește, domnule Director? Lipsa îndeplinirii obligațiilor de serviciu, sau cum?

În altă ordine de idei, așa proaspăt întoarsă din concediu, cu mintea încă la hamacul meu, vă întreb domnule Director general Dobrilă, nu e păcat să lăsați încă o dată să apară în presă detalii despre modul dubios în care ați atribuit firmei Felix Telecom contractul pentru montarea celor 480 de camere de supraveghere, contract în valoare de 19,6 milioane de lei?

Să vă amintesc că la doar zece luni de la atribuirea contractului, ați semnat un act adiţional prin care prețul a fost majorat la 22,5 milioane de lei

Păi nu e păcat să lăsați așa neobservate infracțiunile la suma de bani pe care o plătiți domnului Teodor Ilieș, fost general SIE? Întreb și eu….

PS: M-am întors 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.