Cu voi începe schimbarea. Hai odată!

Am cam tăcut în ultima perioadă. E drept. Asta nu înseamnă că nu am continuat să urmăresc activitatea Primarului, Vice-primarului și consilierilor locali. Eu am spus însă de la început că aici pe blog scriu doar când am ceva cu adevărat să vă spun, nu așa de dragul de a strânge click-uri. 

De ce am tăcut? De supărare, vă spun sincer. M-a apucat așa un fel de lehamite. În ultimele două săptămâni au avut loc două ședințe de Consiliu local – una simplă și una extraordinară. A doua a trebuit să existe pentru că în prima, consilierii locali au reușit să nu voteze nici măcar ordinea de zi. Aceeași ordine de zi care a fost supusă la vot și la ședința extraordinară și care a trecut…

Mă uit la ședințele de Consiliu local și mă minunez. Vă explic motivele printr-o scurtă enumerare:

  • Ședințele sunt conduse de Vice-primar, deși Primarul e prezent și chiar la prezidiu;
  • În ședințe se discută mai aprig ca în Comisii, sunt convinsă. Certuri, apostrofări, explicații inutile…Având în vedere că mai nou sunt filmate ședințele, evident că atitudinea asta e una populistă… Iată cum apare lehamitea…. În ședința de Consiliu se discută amendamentele, dacă există, se cer explicații suplimentare doar dacă e cazul de la Președinții de Comisii și apoi se votează – pentru sau împotrivă. Atât! Scandalul în Comisii fraților. Nu lăsați proiectele să ajungă pe ordinea de zi….
  • Este senzațional, din punctul meu de vedere, cum au reușit consilierii locali să nu treacă proiectul de rectificare bugetară (bani necesari pentru școli spre exemplu), dar au aprobat toate Planurile Urbanistice Generale (PUG), deși, mai ales consilierii USB au făcut mare scandal pe tema lor, clar aș fi zis că nu va trece niciun PUG având în vedere majoritatea de dreapta din Consiliu (PNL+USB)….
  • Problemele principale ale consilierilor locali sunt până acum – repartizarea membrilor prin comisiile de vânzare a spațiilor comerciale de pe raza sectorului 2 (deci pe interese), repartizarea prin Consiliile de administrație ale școlilor, instituțiilor în subordinea consiliului etc. (deci pe interese), cursuri de perfecționare (deci pe interese) și altele….

Acum să ziceți, pe voi nu v-ar apuca lehamitea? Plus că mă uit așa la oamenii ăștia în ședințe și-mi dau seama că pentru următorii 4 ani nimeni nu va face nimic. Pe bune, mă urăsc eu pe mine însămi când mă aud spunând asta, dar așa e. Nu vor reuși în 4 ani să ajungă la un consens pe nimic. Unii vor trage hăis și unii vor trage ceau. Problema principală va rămâne lipsa de inițiativă și a unora și a celorlalți și după 4 ani toți vor ieși din nou în campanie arătând cu degetul la ce nu au făcut ceilalți, în loc să se laude cu ceea ce au făcut ei.

Și este trist fiindcă unii dintre cetățeni își vor crea și o mare „deziluzie optică” prin impresii false de tipul….măcar bine că n-au făcut nu știu ce. Nuuuuu, nu asta e ideea. Tocmai asta e problema. Că ne mulțumim mereu spunând că putea fi mai rău. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea asta. Alesul, politicianul ales, trebuie să facă să încerce să schimbe, să pună osul la treabă. Nu doar să stea și să dea din gură arătând cu degetul la alții… (urlu acum, se aude cum urlu?)

Cam de asta tac. Pentru că-s dezamăgită și mi-e lehamite. Și uite am să le dau consilierilor locali o temă. Și Vice-primarului. Și Primarului. Dar mai ales consilierilor locali.

Eu trec zilnic pe Vatra Luminoasă, colț cu strada Tony Bulandra. Pe lângă „livada mea de duzi” despre care am mai scris AICI. Deși am cerut informații privind terenul respectiv, Primăria nu mi le-a transmis. Am încercat să vorbesc cu Președintele Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) dar nu a dorit acest lucru și și-a rugat mereu purtătoarea de cuvânt să amâne întâlnirile (ba era plecat în delegație, ba nu-i permitea agenda, apoi iar pe la nu știu ce congres).

Eu știu că lucrurile sunt necurate acolo și că sunt mulți bani la mijloc și că acest domn a făcut multe matrapazlâcuri – cu acordul și știința Primăriei. Trebuie să nu uităm că fosta șefă de la Cadastru din Primăria Sector 2, doamna Dalia Stegăruș, este de fapt doamna preoteasă – soția preotului paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului situată pe o bucată din terenul Asociației Nevăzătorilor. De fapt ditamai bucata….Și mie mi-e foarte clar că modul în care a fost obținut terenul respectiv, nu e unul tocmai respectabil, adică așa unul pe care l-ar aproba și Cel de Sus…. Dar noi nu judecăm aici pe blog…

Ideea este așa. ANR a cedat o suprafață de teren în vederea construirii unui așa-zis Centru de instruire…Nu știu cum a cedat, nu știu cum a fost înșelătoria și nu știu cine are acum în îngrijire suprafața respectivă. S-a început acum mulți ani o construcție care nu a făcut altceva decât să distrugă spațiul verde de acolo, să taie duzii și apoi să fie abandonată, să devină acum loc pentru oamenii străzii, șobolani și depozit de gunoi. 

20160825_17301520160825_17292520160825_17285120160825_172829

Tema mea pentru consilierii locali este următoarea:

Eu nu am avut acces la documente. Primăria lui Onțanu la acea vreme nu a vrut să mi le dea, deși le-am cerut. Voi aveți acces la ele, le puteți cere și nimeni nu vă poate interzice asta. La fel Vice-primarul (Dan Cristian Popescu). La fel actualul Primar (Mugur Toader). Mie îmi este foarte clar că acel teren nu poate rămâne la fel și acea construcție trebuie să dispară.

Trebuie făcute dezvăluiri cu privire la șpăgile din sistem. Cum s-a ajuns aici. Care au fost aranjamentele făcute și cu cine. Obțineți și faceți publice autorizația de construcție, planul de urbanism, avizele de mediu, firma care a contruit și tot ceea ce a urmat care a dus la situația actuală. Eu vreau livada mea înapoi. Și spațiul verde. Și vreau, da, vreau un cap atârnat pentru dezastrul de acolo. Să curgă sânge! 🙂

Ce ziceți? „Vă băgați?”

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.