Strigăt de ajutor, de disperare!

Poșta redacției: cetatean.insectorul2@gmail.com

Primesc multe mailuri de la voi, dar vă rog să înțelegeți că deși apreciez fiecare lucru pe care mi-l trimiteți, trebuie să fac o selecție. Asta nu înseamnă că nu vă încurajez pe toți să continuați să fiți vigilenți, să fiți cetățeni, să faceți în continuare sesizări și să vă luptați pentru drepturile voastre. Nu este mai puțin important ceea ce vă doare pe voi, dacă nu scriu despre asta pe blog, este doar o alegere „jurnalistică” să-i spunem.

Am ales însă astăzi să public „un strigăt” de ajutor din partea unui cetățean ca noi toți, un om cu drepturi care are nevoi simple și firești. În cazul de față, cetățeanul nostru, domiciliat în sectorul 2, are nevoie de o adeverință de la Direcția de Taxe și Impozite Locale (DTIL) Sector 2. Această adeverință, din păcate, nu poate fi eliberată decât în intervalul orar 8.30-14.30 când are program DTIL S2!

ditl

E de înțeles frustrarea omului, a noastră a tuturor de altfel. Ca să poată plăti taxe și impozite, cetățeanul nostru trebuie să muncească. Programul mediu de lucru al unui angajat este de la 9-17. Nu toți angajatorii înțeleg sau sunt de acord ca angajatul să plece din timpul programului ca să-și ridice un document. Și nu e normal să fim nevoiți să ne învoim sau să ne luăm liber ca să obținem ceva ce ni se cuvine de fapt.

Cred că acest tip de comportament al funcționarilor din serviciile publice trebuie să înceteze. Cred că e cazul să intrăm în rândul țărilor civilizate. Există soluții, evident. Voi enumera două dintre cele pe care le văd eu foarte ușor de pus în practică:

  • eliberarea documentelor la un ghișeu separat care să aibă program prelungit și unde funcționarii să lucreze în ture, astfel încât să nu depășească programul legal de muncă;
  • transmiterea documentelor solicitate prin poștă electronică și/sau poștă clasică, cu prioritate, în termene foarte clar stabilite de un regulament intern (maxim 3 zile).
  • sau…depunerea solicitărilor să fie făcută on-line și ridicarea documentelor să se facă la un ghișeu care numai asta să facă 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi.

Sunt și alte variante și trebuie găsite rapid, pentru că bătaia de joc și umilința pe care o suportă cetățenii, nu sunt cu siguranță o soluție.

Să nu mai zic că pe surse umblă zvonuri cum că angajații firmei care asigură paza la DITL S2 cer șpagă și vând „pe șestache” bonuri de ordine, de stat la coadă…. 😦

Mai jos, mesajul lui Cosmin din care am scos câteva detalii pentru a-i proteja datele personale:

Bună ziua,

Subsemnatul Cosmin Mihai Tudor cu CNP 1870919……., domiciliat in Bucuresti, Strada Inginerilor Tei, nr. 2……….. va rog sa aveti in vedere schimbarea programului sediilor dvs. astfel incat toti platitorii de taxe si impozite sa ajunga fara sa fie nevoiti sa-si ia zile libere de la serviciu. Va rog sa schimbati aceasta mentalitate comunista si invechita si sa aveti in vedere program de la 7 pana seara tarziu la 19-20 si eventual in weekend. Sunt sigur ca zecile de angajati ai institutiei dumneavostra se pot organiza astfel incat programul sa fie modificat si sa fie si in favoarea contribuabililor, platitorilor de taxe si impozite.

Domnilor/doamnelor lumea are un program la serviciu de la 9-18. Nu pot ajunge sa va plateasca dumneavoastra taxele si sa ridice amarate de adeverinte/documente in intervalul 8.30-14.30 cum au majoritatea sediilor dvs.

Si acum va pun cateva intrebari :

1. De ce domnilor/doamnelor intr-o tara ce se pretinde europeana ne stresati asezandu-ne ca pe animale la cozi interminabile? De ce ne umiliti pe banii nostri? Cati dintre dvs ati stat la coada ore intregi la sediul din B-dul Garii Obor sa scoata de la impozit o masina vanduta ?

2. De ce domnilor/doamnelor va permiteti ca prin tratamente inumane sa ne dezumanizati?

3. De ce ati inchis ghiseul pentru persoane fizice de la Piata obor (singurul care mergea mai repede/bine) ?

4. De ce nu aveti program si dimineata devreme /seara tarziu si in week-end ?

In speranta ca cineva acolo face ceva si pentru ajutorul contribuabilor va multumesc anticipat. Va rog nu-mi trimiteti scrisori sau adrese prin posta (prapaditi bani, hartie si timp in care puteti prealua un dosar sau orice altceva pt zecile de persoane care stau afara la rand) . Folositi si internetul ca de asta avem o super viteza la internet  si suntem o natie invidiata pentru programatori si alti oameni care lucreaza in domeniul IT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.