Se poate, nu doare….

Știți care e partea cea mai mișto când administrația publică începe să înțeleagă că treburile pe care le face nu sunt business-ul personal ci sunt în interes public și sunt de știut și de adus la cunoștința tuturor? Avem transparență și parteneriat! Uite așa se nasc idei, lucruri bune, încredere în decizia politică, etc.

http://www.cetatean2.com face asta de aproape 2 ani de zile: crește, își face loc, construiește, clădește. Zilele acestea am reușit să motivez și să determin Primăria sectorului 2 să publice pe site contractele pe care le are pentru anumite servicii. La secțiunea cheltuieli publice au fost adăugate 2 secțiuni în care acum există copii ale unor contracte.

print-screen-1

În septembrie, am transmis cererea de mai jos:

cerere-544-contracte-ps2

În termenul legal, am primit pe mail, în forma solicitată, răspunsurile. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 nu a transmis încă informațiile solicitate, dar a transmis o adresă în care a menționat că va răspunde în 30 de zile.

Apoi, Primăria sectorului 2 a încărcat copiile contractelor și în site. Și sunt acum disponibile tuturor celor care doresc să vadă care sunt contractele instituțiilor administrației publice sector 2, valoarea lor și numele furnizorilor. Tare, sau cum? 😉

E adevărat că toate contractele publicate acum nu au apărut la inițiativa Primăriei, ci sunt fix alea pe care le-am cerut și atât. Nu sunt toate și nici nu acoperă toate serviciile de care beneficiază instituțiile aflate în coordonarea/subordinea Consiliului Local Sector 2 și Primăria, dar trebuie să recunoaștem că e un maaaare pas înainte. 

Deci, se poate. A durut pe cineva actul acesta firesc de transparență? Just asking… 😉

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.