Cu ocazia câștigării în Instanță a procesului cu Primăria Sectorului 2 pentru necomunicarea informațiilor de interes public solicitate în baza prevederilor Legii nr. 544/2001, am aflat niște lucruri foooaarte interesante, pe care le voi detalia separat în articole viitoare.
Astăzi, în primul rând, vreau să și mulțumesc pentru că nu-mi place să nu recunosc meritele cuiva atunci când ele sunt evidente. Mulțumesc Primăriei sectorului 2 pentru că a decis să nu facă recurs și a ales calea adevărului, prin comunicarea informațiilor pe care a omis să mi le dea acum aproape 1 an. Sigur că așa era firesc, dar nu întotdeauna ce e normal pentru noi e normal și pentru instituțiile statului.
Cred însă ceva și sper să nu mă înșel. Cred că Primăria lui Onțanu ar fi făcut recurs. Cred că Primăria lui Toader nu a făcut recurs (atât – fără a comenta dacă e cu adevărat meritul lui, sau al vice-lui, sau al Consiliului etc.).
Acum, informația zilei: Contractul de sponsorizare al SUPERCOM SA cu Primăria sectorului 2. BUM! 🙂
Eeeee și uite cum am înțeles eu acum de ce domnul Ilie Ciuclea (detalii aici, aici și aici), multimiliardar din afaceri de curățat asfaltul și golit coșuri de gunoi, majoritatea acestor afaceri fiind cu statul român, a avut exclusivitate timp de 15 ani cu sectorul 2 al capitalei. Păi cînd dai 400.000 de lei la Primărie, ca sponsorizare, ai un cuvânt de spus… 😦
Iată de ce, 15 ani, contractul de salubrizare al sectorului 2 a fost prelungit prin acte adiționale fără licitație publică. Iată de ce n-a contat niciodată, nicio secundă, dacă Supercom intervine pe străzile lăturalnice. Iată de ce n-a contat că 90 de milioane de lei, anual, au fost cheltuite degeaba, fără niciun fel de verificare. Pentru că domnul Ciuclea plătea o cotizație anuală la Primărie. De menționat că cei 400.000 de lei au fost doar pentru anul 2014. Nici nu vreau să mă gândesc la ce sumă am ajunge dacă am avea acum contractele de sponsorizare din toți anii (2000-1015)… Dar voi cere asta. Și sper să primesc.
Voi vă dați seama, la fel cum îmi dau și eu seama, că banii ăștia s-au dus fix în organizarea de concerte și activități științifice, protecția mediului și cercetare, da? 🙂