Legătura dintre Hexipharma și DGASPC Sector 2

Vă sună cunoscut numele Dan Condrea? E mortul (presupusul mort??) din scandalul Hexipharma. Dan Condrea a fost cel de la care a izbucnit cel mai mare scandal din sistemul sanitar românesc – scandalul dezinfectanților diluați furnizați spitalelor. Dezvăluirile și serialul întreg pe tolo.ro

Grupul de firme Condrea cuprinde și firma Signum Service SRL care se ocupă de curățenie, arhivare, legătorie, livrare medicamente, antiderapant, hârtie igienică, mopuri, mături și amenajare spații verzi.

În anul 2011,  potrivit Euractiv, „firma Signum Service, cu obiectul de activitate sus-menționat, încheie primul contract cu un spital, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, căruia îi vinde produse de papetărie şi birotică în valoare de 55.238 de lei. Au urmat contracte cu spitalele judeţene din Vaslui, Brăila, Giurgiu, sau Mehedinţi, cu două spitale din Galaţi, dintre care unul de urgenţe pediatrice, cu un altul de pediatrie din Braşov, dar şi cu spitale mari precum Theodor Burghele, Panait Sârbu, Sfântul Ştefan sau Victor Gomoiu.

Peste 60 de contracte de bunuri şi servicii cu aproape 20 de spitale, majoritatea având ca obiect servicii de arhivare a documentelor, i-au adus firmei lui Condrea, în cinci ani, atât acces la informaţiile spitalelor, cât şi 1.522.399 de lei„.

Signum Service apare în registrul operatorilor economici autorizati prestatori de servicii arhivistice, actualizat la nivelul anului 2016, ca fiind acreditată pentru legătorie și prelucrare arhivistică.

signum

Operaţiunile de prelucrare a documentelor cuprind, potrivit normelor arhivistice în vigoare, următoarele activități: fondarea, ordonarea, constituirea dosare, verificarea dosarelor, opisarea, legarea dosarelor, organizare fond arhivistic, inventarierea documentelor și elaborarea Nomenclatorului.

Contractul pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2 îl are cu Signum Service presupune: ordonare, pregătire, legare, toaletare, personalizare, certificare, inventariere, arhivare, inscriptionare, opisare, gestionare și punerea la dispoziția Direcțiilor a documentelor solicitate, luarea în evidență, verificarea dosarelor și consultanță arhivistică.

signum-1anexa-signum

Gestionarea și punerea la dispoziție a documentelor, cu alte cuvinte utilizarea acestora, nu este o activitate acreditată a firmei Signum și în consecință aceasta nu ar trebui contractată. La fel și consultanța arhivistică, iar firma nu poate oferi acest serviciu, care excede atribuțiile legal înregistrate.

Contractul pe care DGASPC Sector 2 îl are cu Signum Service oferă firmei, implicit patronilor și angajaților, acces la informații prețioase despre beneficiari, categorii sociale, venituri, produse servicii, informații care pot fi folosite ulterior exact așa cum s-a întâmplat și în cazul spitalelor, pentru șantaj, obținerea de avantaje necuvenite și care au dat naștere unui sistem încâlcit și corupt care, în final a omorât oameni.

Pentru ca firma lui Condrea să aiba acces la informații de serviciu din aria de competență a DGASPC Sector 2, instituția a plătit pentru anul 2016, pentru 6 luni, aproape 108.000 lei. 

signum-2

Stau și mă întreb, oare de banii ăștia or fi primit și produse de curățenie? Or fi fost diluate? 😦

 

 

2 gânduri despre “Legătura dintre Hexipharma și DGASPC Sector 2

 1. HAHA! La DGASPC Sector 2 – Serviciul Asistenta Maternala nu se respecta
  multe lucruri dar nici macar conditiile igienico-sanitare prevazute in lege! Angajatii sunt tinuti in conditii foarte proaste, nu au sapun, hartie igienica sau alte materiale (ce tin de bunul-simt, ce sa mai zic de sanatatea si securitatea in munca) prevazute in lege, contract, etc.
  Angajatii au ajuns sa puna bani de la ei si sa isi creeze singuri conditii minime in care sa isi desfasoare atributiile de munca (nu mai spun ca se lucreaza cu categorii grele, de risc – beneficiari cu diverse boli – HIV, SIDA, etc, care de asemenea nu sunt evaluati in conditii corespunzatoare normelor in vigoare). Sunt curioasa daca directorii vin, de asemenea, cu hartia igienica in geanta, de acasa?!
  Institutia buget are dar oare pe ce se duce??? Nu ar strica un control la DGASPC Sector 2, asta daca vrem sa miscam si sa schimbam cu adevarat ceva. Altfel, doar vorbe goale.

  Apreciază

  1. Buna ziua. Sunt multe nereguli acolo. Din pacate este in subordinea directa a CL 2 și in coordonarea primarului si doar de acolo se poate solicita un control amanuntit. Nu ar strica sa faceti o sesizare catre Consiliul Local si primar si sa le cereti efectuarea unui control in baza celor expuse inclusiv aici.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.