Cineva minte…

Parcă e o făcătură zău. Când discutăm despre acțiunile instituțiilor administrației publice locale din sectorul 2, mereu e ceva care nu se leagă. Când e un director cu tupeu care e certat cu legea și contractele publice și se pune de-a curmezișul comunicării informațiilor, când e o firmă de buzunar care nu-și face treaba și ies scântei, când sunt funcționari încăpățânați care uită unde și de ce s-au angajat, când sunt bani publici cheltuiți cu non-sens.

Eu când cer câte o informație de la Primăria sectorului 2 sau de la instituțiile pe care le are în subordine, plec mereu de la premisa firească: ”De data asta va fi bine. Voi primi răspunsul corect, vom putea să arătăm împreună că lucrurile sunt pe făgașul care trebuie.„

Dar nu, mereu e ceva. Și o să mai spun pentru a mia oară, până nu schimbăm oamenii vechi, nu are cum să vină ceva nou. Vechile obiceiuri nu mor așa cu una cu două. Degeaba avem consilieri locali noi, degeaba avem conducere nouă în Primărie, șefii instituțiilor din subordine sunt tot acolo, fac tot ceea ce știu – protejează, apără, mint.

Înainte de ninsori, de sărbători, scriam un articol despre o parcare ADP din sectorul 2. AICI, articolul publicat atunci.

Am schimbat pe marginea subiectului mai multe mesaje, atât cu reprezentanții Kaufland Romania, cât și cu cei ai ADP sector 2. Am primit răspunsuri contradictorii, care se bat cap în cap, efectiv.

alexandru-cioaba-adpMai mult decât atât, noul director general al ADP sector 2, Alexandru Cioabă habar nu are prevederile legilor transparenței și semnează documente care i se vâră sub pix, fără să se asigure că e în regulă ce semnează. Sau….e ce spuneam mai sus…are lucruri de ascuns și atunci știe foarte bine ce semnează. 

Iată în ordine, cum stau lucrurile cu informațiile contradictorii despre ceva ce este un bun aflat pe raza sectorului 2, despre care ținem secrete de stat, nu comunicăm documentele solicitate și nu reușim să purtăm discuții civilizate cu cetățenii din sector.

Primul demers, prima informație: Solicit Kaufland Romania, sprijin pentru alocarea a încă 3 locuri de parcare într-o parcare cedată ADP Sector 2 și despre care știam că există un acord pentru 15 locuri de parcare. Kaufland Romania îmi răspunde:

adresa-kaufland raspuns-kaufland-1

Bum! Există un acord cu ADP Sector 2, în acord e prevăzut un anumit număr de locuri, dar de fapt, Kaufland a pus la dispoziția locatarilor din zonă, un număr de 40 de locuri de parcare, toate folosite de cei din blocurile din apropiere. Atâââât! 🙂 Din 2013, până astăzi, ADP sector 2 nu a vorbit niciodată decât despre 15 locuri.

Al doilea demers, a doua informație: Solicit ADP Sector 2, în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, documentația aferentă reconstrucției Străzii Herța de către societatea Kaufland, impactul asupra traficului și locurilor de parcare, acordul cu societatea Kaufland pentru oferirea de locuri de parcare pe proprietatea acestora.

cerere-adp-2raspuns-adpacord-adp-kaufland

Șiiii, padaBUM! Alte informații! ADP știe că sunt 15 locuri. Doar că este evident că cineva minte, sau informația este doar parțială, ca să acopere minciuna – nu-mi iese diferența dintre 40-15… 🙂

Apoi, mai aflu că nici în ziua de astăzi, după 4 ani, ADP Sector 2 nu a făcut recepția unei străzi din sector – sigur că există un beneficiu ascuns în chestia asta. Dacă nu fac recepția – nu o deszăpezesc, nu o întrețin, nu o repară, nu strâng gunoiul….Cu toate acestea, au putut trasa niște locuri de parcare pe ea….deci dubios.

Și, cel mai tare, aflu că dacă vreau documente gestionate și emise de autoritățile publice ale sectorului 2, nu le pot obține de la Primărie sau de la ADP Sector 2, ci trebuie să le cer de la Kaufland România. Sincer, am râs, dar am și plâns.

Voi știți însă, eu am soluții, întotdeauna. Cred că m-am obișnuit deja, din păcate. După lupte seculare cu DGASPC Sector 2, totul mi se pare o joacă acum.

O să fac așa: ca un bun jurnalist ce sunt, care verifică mereu informația din cel puțin 2 și când e cazul 3 surse, voi face o vizită celor de la Kaufland. Vom purta o discuție pe marginea răspunsurilor. Vom vedea exact, unde și cum au fost alocate locurile respective. 

Astăzi, voi retrimite o cerere de informații de interes public atât ADP Sector 2, cât și Primăriei, în care voi solicita din nou, copii de pe documentele aferente refacerii străzii Herța – autorizația, avizele, studiile de impact – toate sunt gestionate de Primărie, mai mult autorizația este chiar emisă de Primărie, deci….sunt obligați să le furnizeze la cerere. Voi solicita totodată, motivele pentru care nu s-a făcut încă recepția lucrării.

Apoi aștept, atât cât spune legea. Apoi ne vedem în Instanță. Am făcut asta de 3 ori până acum și dacă altfel nu se poate, acestea sunt autoritățile pe care le avem, cu acestea defilăm, cum putem fiecare. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.