Sectorul meu – un ghetou, un kitsch arhitectural, un coș de gunoi

Eu sunt taur. Sunt zodie de pământ. Sunt statornică, înrădăcinată, loială și extrem de reticentă la schimbare. Locuiesc de când mă știu în sectorul 2, cu mici diferențe de zonă. Părinții mei locuiesc în sectorul 2, socrii mei locuiesc în sectorul 2, finii mei locuiesc în sectorul 2 (și familiile lor), copilul meu merge la școală în sectorul 2. Hai că deja mă ia durerea de cap, cu sectorul ăsta al meu.

Da, este sectorul meu. Aici sunt acasă. Mă plimb, fac cumpărături, îmi parchez mașina seara când ajung acasă. Aici plâng, aici râd. Aici am crescut, am mers la școală și mai apoi la liceu. Chiar am avut la un moment dat și locul de muncă în sectorul 2.

Mărturisesc că mi se pare cel mai bine poziționat sector dintre toate sectoarele capitalei – este aproape de ieșirile principale din oraș, este aproape de Autostrada Soarelui (mi-e dor de mare), este aproape de centru și găsești mereu aproape tot ce ai nevoie – o piață, un magazin alimentar, un parc, un mall ( 🙂 ).

Cu toate acestea, de când mă preocupă un pic mai mult randamentul și profesionalismul administrației locale, am observat că, prin comparație cu celelalte sectoare, este foarte prost gestionat. Este murdar (aici concurează foarte îndeaproape cu sectorul 5), este plin de vânzători ambulanți, are infrastructură precară (îi lipsesc parcările, nu are organizare economică – lipsesc parteneriatele locale, are străzi secundare pline de gropi și neiluminate), din lipsă de verificare/nepăsare, unele blocuri și clădiri sunt total inestetice, adevărate ghetouri….

Vă las cu imaginile de mai jos. Sunt triste, dar evocă o parte din realitatea sectorului meu și al vostru, dar nu și al lor…. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.