Ce faci când mergi pe stradă și vezi ceva ce te deranjează, dar care ar putea depinde de tine să fie remediat?
- Te enervezi și înjuri administrația locală
- Ocolești și ignori
- Te implici și sesizezi instituțiile competente să remedieze problema observată
Daniel, un cetățean responsabil și cititor al blogului, a ales varianta cu numărul 3. Și după ce a marcat și o reușită civică, mi-a trimis povestea lui pe adresa de e-mail a blogului. Am decis să o public, din respect pentru el și implicarea de care a dat dovadă, dar și ca exemplu pentru voi (noi) toți:
Povestea din spatele unui mail
„După ultimul episod de vreme rea din aprilie 2018, am văzut cum, pe zi ce trece, o parte din pavelele din stația tramvaiului 21 (Bucur Obor) dispăreau, sau deveneau din ce în ce mai jucăușe. 🙂 În fiecare seară, în drum spre casă, asistam la spectacolul îngrămădelii, unde una din trei persoane se împiedica în găurile create.
Am decis să trimit poze pe e-mail la RATB, PMB și PS2.
Coincidență sau nu, în câteva zile, pavelele au fost lipite la loc. Arată bine? Eu zic că nu, dar tot e mai bine decât înainte, măcar nu te mai împiedici. Cât va dura? Uite că n-am întrebat ce garanție are lucrarea și cine răspunde.
Am cerut eu spitale sau catedrale? Am cerut eu autostradă suspendată? Am cerut eu schimbatul florilor din rondul de la Obor în fiecare lună? Nu. Am cerut un trotuar normal, pe care să nu mă împiedic și să nu cad sub tramvai, nici eu, nici vreun bătrân grăbit (așa cum sunt bătrânii noștri), sau vreun adolescent cu ochii înghițiti de smartphone (așa cum e generația lor).
Nu mă laud cu nimic, dar vreau să cred că nu este o coincidență între fotografiile trimise de mine pe 18 Mai 2018 și reparația din zilele următoare”.