Street Art – soluții de frumos în sectorul 2

Dezbat uneori cu studenții mei un subiect care mi-e foarte drag: good news vs. bad news. E un fel de război între băiatul bun și băiatul rău. Ce e mai bine să difuzăm, știri cu subiecte pozitive sau cu subiecte negative? Ce ne plac mai mult, veștile bune, sau veștile rele?

Nu ajungem noi de fiecare dată la o concluzie comună, dar dezbaterea e mereu interesantă. Ceea ce merită reținut despre știrile bune este că dau speranță, creează modele și oferă stiluri de bună practică. Desigur, dacă avem urechi de auzit și minte de înțeles… 😉

Un cititor al blogului (mulțumesc Cătălin) mi-a trimis recent două fotografii cu pereții unei termocentrale (deținute de RADET) situate în zona Marelui Circ, în proximitatea Șoselei Ștefan cel Mare.

Mi-a plăcut enorm proiectul, mi se pare una dintre cele mai potrivite idei de înfrumusețare a Bucureștiului și de promovare a artei. Primăriile ar trebui să ofere artiștilor toate spațiile disponibile de acest tip, sau clădiri, ziduri de orice fel pe care poate altfel nu le-ar putea recondiționa.

Lucrările fotografiate de Cătălin aparțin artiștilor Ortaku și Luchian, însumează 132 mp, iar tema a fost Constantin Brâncuși și operele sale. Proiectul cu picturi murale, folosind graffiti-ul ca unealtă de exprimare, a pornit în cadrul primului festival de artă stradală din București. 

Și iată, deci, dacă luăm știrea asta ca model de bună practică, atunci aș vrea să văd reprezentanții Primăriei sectorului 2 că iau în calcul un astfel de proiect de hotărâre de Consiliul Local. 

Dacă și voi aveți fotografii de trimis și idei de subiecte pentru blog, nu ezitați să mi le trimiteți pe adresa: cetatean.insectorul2@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.