Bună seara. Sunt un cititor fidel al site-ului…

Așa a început mesajul lui Florin, primit aseară, pe adresa de e-mail a blogului, cetatean.insectorul2@gmail.com.

Multumesc Florin! Sper să nu te dezamăgesc și să citești blogul mulți ani de acum înainte.

Problema pe care o ridici este una extrem de importantă pentru fluidizarea traficului în București. Ai perfectă dreptate în tot ceea ce spui. Sunt aspecte importante de infrastructură care ar fi trebuit rezolvate deja de zeci de ani.

Am să adresez o scrisoare/petiție Primăriei Municipiului București legată de situațiile pe care tu le-ai menționat și vom porni de acolo un material pe tema asta. 

Redau mai jos, integral, mesajul cititorului meu inteligent, implicat și dezamăgit, ca noi toți, de ignoranța autorităților:

„Am rugămintea să scrieți și un articol despre trecerile la nivel cu calea ferată ale capitalei.

Sunt un coșmar parcă fără sfârșit. Vedeți Strada Iza, Strada Teodor Neagoe, Strada Inovatorilor, Strada Modestiei, Strada Copșa Mică, Strada Chitila Triaj, Strada Baicului, Șoseaua Gării Cățelu, Șoseaua Dudești-Pantelimon, Șoseaua Pipera etc.

Când vom avea o capitală fără nicio trecere la nivel cu calea ferată, o capitală în care orice trecere de pe o parte pe cealaltă a căii ferate să fie necoplanară cu calea ferată?

Sunt încă străzi care se intersectează cu calea ferată de care nu amintesc nimic Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor. Când va fi și trecerea la nivel cu calea ferată de pe Strada Chitila Triaj substituită cu pasaj rutier și pietonal? Aceeași întrebare și pentru cea de pe Strada Baicului. Și în ceea ce privește Strada Fiordului și Drumul Gării subliniez că sunt întrerupte de calea ferată neavând continuitate din punct de vedere rutier. Când vor avea și ele câte un pasaj rutier și pietonal să poată fi parcurse cu mașina și rutier cap coadă necoplanar cu calea ferată?

Pe Șoseaua Pipera, trecerea la nivel cu calea ferată și pasajul rutier coexistă. Nu-i normal. E suficientă legătura directă a capitalei cu Voluntari pe DN2, variantă preferabilă pentru conducătorii auto având în vedere că nu există trecere la nivel cu calea ferată. Cu cât avem mai multe legături directe între capitală și Voluntari cu atât încurajăm mersul cu mașina personală.

De ce taie calea ferată Șoseaua Industriilor pe lungime? Nu e suficient că există Gara București Sud? Acolo trebuie prelungită linia de tramvai de la terminalul Republica pe Șoseaua Industriilor. Trecerea la nivel cu linia de tramvai economisește timp comparativ cu trecerea la nivel cu calea ferată”. 

Foto e de AICI, preluată de pe mapio.net

2 gânduri despre “Bună seara. Sunt un cititor fidel al site-ului…

  1. Ar mai fi de subliniat că încă există tronsoane ale liniilor de tramvai pe care nu există benzi proprii mașinilor și pe care singurele benzi aferente sensurilor sunt ocupate de mașini staționate,ceea ce creează conflict de trafic între mașini și tramvaie obstrucționând circulația tramvaielor.😠😠😠😠😠😡😡😡😡😡.Orice facem la nivel de capitală numai la substituit treceri la nivel cu calea ferată cu pasaje rutiere,la modernizat și extins linii de tramvai și la extins magistrale de metrou tragem mâța de coadă.😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.