Cuiburi de cuci….

După ce am găsit cadoul lui Dumnezeu în fața blocului, am trimis o cerere de informații de interes public către Primăria Sectorului 2 și către Poliția Locală pentru a-i ruga să mă ajute să-l identific pe binefăcătorul meu. Am mai întrebat însă și alte lucruri, cum ar fi: cine verifică programul de salubrizare și de câte ori pe zi, ce amenzi au fost aplicate pentru mizerie, cum funcționează camerele de supraveghere, câte sunt, câți polițiști locali sunt în sector și câte amenzi dau pentru încălcarea normelor de salubrizare.

Am primit răspunsurile celor două instituții și, dragii mei cititori, în final am ajuns la concluzia că lucrurile sunt „strălucitoare” în sectorul 2.

Dați-mi voie vă rog să vă las mai jos câteva citate din răspunsurile primite:

  1. „Inspectorii Serviciului Gospodărie Comunală verifică zilnic programul de salubrizare, prin sondaj, și întocmesc fișe de constatare a volumului de lucrări”.
  2. „Folosirea celor 751 de camere video permite cunoașterea în orice moment a situației operative din zonele monitorizate, asigurarea transparenței activităților Poliției Locale sector 2, menținerea și dezvoltarea unui climat de încredere și colaborare cu cetățenii și societatea civilă”. ….. stați așa, ce?  😀     (1)
  3. „Folosirea camerelor video permite monitorizarea principalelor puncte sau zone vulnerabile, de risc, asigurate cu camere video”. …stați așa, ce? 😀    (2)
  4. „Prin intermediul Dispeceratului și stațiilor de monitorizare de la Poliția Locală a Sectorului 2 și Brigada de Poliție Rutieră, efectivele au fost dirijate cu mai multă operativitate în vederea asigurării unui răspuns prompt la solicitările cetățenilor sau la evenimentele ce au loc în sectorul 2, precum și în vederea creșterii fluenței traficului și diminuării numărului de accidente rutiere”.…stați așa, ce? 😀    (3)
  5. Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale sector 2 au aplicat în anul 2019 (ianuarie-iunie) 2333 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 907.985 lei, pentru încălcarea normelor de salubrizare și de protecția mediului”.…stați așa, ce? 😀    (4)

Am mai aflat din răspunsurile primite că cei 268 de polițiști locali angajați la Poliția Locală sector 2 efectuează zilnic activități de patrulare pe raza sectorului 2 pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale și pentru luarea măsurilor care se impun.….. stați așa, ce?  😀   (5)

După această incursiune, pur publicitară, prin activitatea Poliției locale sector 2 și Serviciului Gospodărie Comunală din Primărie, nu pot decât să-mi exprim cu regret părerea că degeaba urlăm în pustiu cu toții. Instituțiile responsabile de curățenia acestui sector dorm în cuiburile lor, visează cai verzi pe pereți și se învelesc în proceduri și cuvinte aurite.

Dați-vă jos din cuiburi dragilor. Realitățile sectorului 2 sunt cu totul altele. O atestă toți cetățenii implicați care vă arată zilnic mizeria, șobolanii, gunoaiele aruncate peste tot și lipsa voastră de responsabilitate.

2 gânduri despre “Cuiburi de cuci….

  1. Trebuie sa apreciem ca au formulat un raspuns pe 3 pagini. 😂
    Politistii locali patrulează doar lângă piața Obor, depistand evazionistii ce vând ciorapi, pixuri și patrunjel. Când au fost sunați pentru o duba parcată timp de o săptămână chiar langa o trecere de pietoni (contravenție potrivit codului rutier) (o femeie cu un copil in carucior erau sa fie calcati de o masina ce nu a avut vizibilitate) au întrebat calm „va deranjează cu ceva ca e parcată acolo?”. Domnii polițiști locali ar avea încasări record numai din amenzile aplicate pentru parcare neregulamentara. Dar e mult mai ușor sa stai in birou cu aer condiționat și sa dai răspunsuri stufoase.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.