And the Oscar goes tooooo…Miiihai Tudoraacheee!

De când am blogul ăsta, am descoperit foarte mulți oameni mișto, cetățeni implicați, dornici să facă, fiecare, câte ceva. Am cunoscut grupuri civice, organizate comunitar, cu membri activi și plini de energie. Am văzut cum au fost blocate în Instanță construcții ilegale și am văzut oameni mobilizându-se pentru parcuri, pentru blocul lor, pentru salvarea unui copac.

Pe Mihai nu-l cunosc. Am citit ce-a scris el pe unul din grupurile de cetățeni din sectorul 2. Și omul ăsta a reușit să-mi umple sufletul cu bucurie.

Adunare cetățenească sector 2

Invită-ți toți prietenii și cunoștințele care locuiesc în sectorul 2 să se alăture acestei inițiative. Poate printre ei sunt doritori să se alăture la găsirea unor soluții pentru bunăstarea sectorului în care locuim. Toți suntem direct interesați de curățenie pe străzi și de plăcerea de a locui într-un loc salubru și fără mirosuri neplăcute.

Scopul acestei invitații este găsirea unor metode prin care să facilităm mobilizarea noastră și a celor din jur, poate chiar și a instituțiilor specializate, spre a îmbunătăți condițiile în care trăim și în care ne creăm familii.

Propunerea mea sună astfel: mi-am propus să obțin sponsorizare pentru materialele necesare și să organizez un grup de voluntari, care să se ocupe săptămânal de zonele cu probleme, voluntarii primind toate cele necesare (saci, mănuși ș.a.)

Voluntari ar trebui să fim noi toți din sector, cu cât reușim să ne organizăm mai mulți și mai repede, cu atât suntem mai eficienți.

M-am gândit să fac această propunere întrucât văd și aud zilnic oameni care se plâng că statul nu face nimic, așa că am zis să iau eu această inițiativă. Sunt deschis către propuneri și idei productive, cu scopul de a ne organiza singuri să facem lucruri PENTRU NOI.

Atenția media poate fi folosită cu siguranță pentru a susține o astfel de inițiativă, cu care putem trage un semnal de alarmă privind conducerea incompetentă a serviciilor publice, la care cotizăm SEMNIFICATIV cu toții.

Până la urmă, dacă ne plângem în continuu și nu punem mâna să facem ceva, nu ar trebui să avem nici pretenții. Puterea exemplului este în continuare cea mai relevantă și eficientă modalitate de a-i coopta și pe ceilalți în acest proiect.

Aștept cu nerăbdare momentul acela când românii vor fi recunoscuți pentru unitate și bun simț în Europa, și e încfurajator faptul că văd pe zi ce trece tot mai multe filmulețe cu prezentări frumoase ale României însă sunt sigur că orice turist vine la noi în țară este șocat de cât de murdar este peste tot, mai ales în zonele turstice. Putem începe de la sectorul nostru, iar proiectul Let’s do it Romania organizează regulat sesiuni de curățenie în toată țara, așa că noi putem să o facem lunar sau cât mai des posibil, voi ce părere aveți? Este fezabil? Există doritori? S-a ocupat cineva de proiecte și coordonări de voluntariat? Aș vrea să-mi povestiți experiențele voastre. Întreb pentru că nu mă pricep la asa ceva, însă vreau să învăț și să iau inițiativă, să dăm un exemplu că SE POATE. M-am săturat de starea asta de latență în care se află lucrurile în țara asta. Eu propun simplu să începem noi. Detaliile le putem discuta dacă există doritori să participe la o astfel de acțiune.

Eu l-am sfătuit pe Mihai Tudorache să ceară ajutorul celor de la Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe, pentru că ei sunt o organizație puternică în organizarea comunitară, dar mi-am propus să-l și sprijin, să-l ajut, așa cum voi putea, așa cum ne vom gândi împreună.

Bravo Mihai, sunt alături de tine și sper ca de astăzi, să ai și mai mulți oameni alături. Pe Mihai Tudorache îl găsiți pe Facebook și pe grupul Cetățean Sector 2.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.