Propunere: Mașinile Euro 3 și 4 nu vor mai putea circula în centrul Bucureștiului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a modificat proiectul vinietei pentru București, cunoscută și ca Taxa Oxigen, proiect care va fi discutat în ședința Consiliului General programată pentru data de 24 octombrie.

De la 01.01.2020, toate mașinile care ar urma să circule prin centrul Capitalei, indiferent că sunt înmatriculate în București sau nu, vor trebui să achite costul unei viniete. Conform noii taxe, pentru mașinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4, costul va fi de 5 lei pe zi.

Totodată, un alt proiect de hotărâre urmează să fie promovat, astfel încât să stimuleze treptat înnoirea parcului auto, iar bucureștenii care locuiesc în centru și au mașini sub Euro 3 să fie amendați dacă nu renunță la mașină sau nu o înlocuiesc cu una mai nouă. Proiectul de hotărâre specifică acordarea de vouchere de către Primăria Generală pentru achiziționarea de mașini noi.

Zona care ar urma să fie monitorizată prin camere video și în care mașinile sub Euro 3 nu mai au voie să circule este: P-ța Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Șos. Ştefan cel Mare, Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian Bd. Nerva Traian – Bd. Gheorghe Şincai – Str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – Bd. Mărăşeşti – Str. Mitropolit Nifon – Bd. Libertății – Calea 13 Septembrie Șos.Pandurilor – Șos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Str. Știrbei Vodă – Str. Berzei – Str. Buzeşti – P-ta Victoriei. Zona va fi semnalizată prin indicatoare.

Știți cum e? Vă spun. O discuție purtată ieri cu un om deștept mi-a deschis ochii.

Eu de fapt nu am o problemă cu toate taxele astea. N-am avut nici cu taxa de habitat din sectorul 2 în sine. Eu am o problemă cu necesitatea acestor taxe, dar mai ales cu folosirea banilor colectați suplimentar prin introducerea acestora.

Sunt curioasă ce calcule și-a făcut Gabriela Firea privind încasările la bugetul local, la fel cum sunt curioasă ce calcule și-a făcut și Dan Cristian Popescu privind încasările preconizate din colectarea taxei de habitat.

Nu cred că oamenii ăștia au făcut o proiecție bugetară, la fel cum nu cred că știu ce vor face cu banii colectați. Dacă ne-ar spune din start cât vor strânge suplimentar și la ce vor folosi banii, eu nu cred că ne-am mai revolta la fel de mult. Dar problema e că nu se întâmplă altceva decât un bir în plus care va fi aruncat în marea gaură neagră a bugetelor primăriilor.

Fotografia e de AICI:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.