Un nou an cu dorințe civice împlinite vă doresc!

Am stat un pic și am zăbovit de la ultimul articol publicat pe blog. Subiecte de articole am avut din belșug zilele acestea, din păcate. Aceleași vechi probleme ale sectorului nostru – mizerie, dezordine, proiecte inutile, monumente sfințite cu sobor de preoți și mâini întinse. N-am vrut să mai scriu despre asta. Nu mai vreau. Mi se pare cumva că mă vait degeaba și o să mă plictisesc și am să vă plictisesc. Am transformat blogul ăsta într-un blog al mizeriei și al nemulțumirii.

Îmi doresc ceva nou. Și pentru mine și pentru voi.

Nu înseamnă că nu voi mai scrie despre ceea ce nu-mi place, sau despre ce cred că va trebui îmbunătățit. Nu înseamnă că nu mai aștept sesizările voastre și nici nu-mi trece prin cap să las să treacă pe lângă mine și pe lângă blog abuzurile succesive sau lipsa de implicare a administrației publice.

Dar, îmi propun pentru anul 2020, mai ales că este an electoral și ne vom alege primarul și consilierii locali pentru următorii 4 ani, să pun mai mult accent pe proiecte, pe hotărârile de consiliu, să folosesc mai mult instrumentul extraordinar denumit Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, cu modificări și completări.

Mi-aș dori, mai spre primăvară-vară, să ne și întâlnim, poate la Centrul Comunitar Tei [dacă mă vor găzdui… 😉 ], să bem un ceai sau o limonadă împreună și să discutăm despre noi abordări și despre cum vedeți voi implicarea civică.

Aș vrea să ne uităm unii la ceilalți și să începem să ne cerem să ne comportăm civilizat. Aș vrea să ne unim. Aș vrea să începem să ne comentăm unii pe ceilalți și să ne ajutăm să fim mai buni, mai implicați, mai atenți. Aș vrea să fie un nou început, aici pe blog, dar și în sufletele noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.