6 motive pentru care e bine doar cu apă rece la robinet

Pentru că de 2 săptămâni în sectorul 2 nu mai curge la robinet decât apă rece, în orice direcție ai învârti de el, m-am gândit că trebuie să fie un motiv bun pentru care se întâmplă asta.

Furnizor de apă caldă și căldură în București este fosta Companie Municipală Termoenergetica, care între timp s-a transformat în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti–Ilfov. Povestea e lungă, dar pe scurt Primăria doamnei Firea a înființat Compania ca să dea de mâncare la prieteni și acoliți și ca să se laude cu modul în care a rezolvat pierderile RADET. De la înființare și până în prezent, lucrurile merg prost în Companie, toată iarna am stat fără căldură, iar acum toată vara fără apă caldă. Doamna Firea stă la casă, în județul Ilfov, nicidecum în orașul pe care îl administrează, deci să ne ia apa să murim cu toții că oricum nu contăm. Ce dramatică am fost….😂

Dar să revenim, că m-am pierdut în detalii. Cred că e bine doar cu apă rece din următoarele motive:

1. Apa rece ne trezește. Brusc, uneori. Deci cred că avem șanse să vedem în sfârșit realitatea și să avem grijă cum votăm.

2. Apa rece e bună de băut. Te răcorește. Și când ești răcorit, ești mai liniștit, deci avem șanse să nu fim impulsivi și să avem grijă cum votăm.

3. Apa rece ajută la gătit. E mai mișto când gătim împreună. Când suntem împreună discutăm, uneori despre politică, deci avem șanse să aflăm și părerile altora și poate așa le schimbăm și pe ale noastre și avem mai multă grijă cu cine votăm.

4. Cu apă rece udăm florile, gazonul, copacii, grădinărim (cine are), etc. Astfel de activități ne relaxează și ne ajută să ne deconectăm de la problemele și grijile zilnice și uite așa, meditând la diverse alte lucruri, poate ne dăm seama ce este important pentru noi și cum ar fi viața noastră dacă am avea un alt fel de clasă politică, în general.

5. Apa rece merge la șpriț. Șprițul e bun cu prietenii…vezi punctul 3.

6. Apa e viață. Dumnezeu a lăsat pe Pământ izvoare cu apă rece și doar câteva termale. Poate spălându-ne zilnic cu apă rece, ca de izvor, ne vom apropia mai mult de origini și de divinitate și vom înțelege cât și cum suntem manipulați și poate nu vom mai accepta să fim masă de manevră politică.

Vedeți? Eu zic că e un lucru bun ăsta cu apa rece. Și la urma, urmei, e în Firea oamenilor să se mai și trezească….. 😉 

Foto e de AICI:

4 gânduri despre “6 motive pentru care e bine doar cu apă rece la robinet

 1. O corectie: ” … toată iarna am stat fără căldură, iar acum toată vara fără apă rece „, de fapt e „fara apa calda”.
  Ideea de baza este sa avem grija pe cine votam si … sa votam. Din pacate dna Firea are multi simpatizanti, nostalgici telespectatori de Antena1.

  Apreciază

 2. Este totuși mai complicat…
  – nu știu cine este și ce face acea asociație… este prima dată când aud de ea și este foarte ciudat că nu a fost luată la puricat până acum de nici o insituție media,
  – furnizorul (în sens de distribuitor pentru consumatorul final) este CMTEB (https://www.cmteb.ro),
  – producătorul este ELCEN.

  Primaria prin CMTEB dă vina pe ELCEN. Evident ELCEN se scuză și dă vina pe primărie/CMTEB. De aici ei fac joc de glezne și noi consumatorii finali pierdem.

  Acum politicul:
  – Primăria și CMTEB este de o culoare politică
  – ELCEN fiind deținută de Minister… evident are altă culoare politică.

  Elemente verificabile:
  – Primăria a cerut trecerea producerii energiei termice la primărie… dar exact atunci doamna Firea a ieșit din grațiile domnului Dragnea și transferul nu a mai fost finalizat,
  – CET Sud și CET Grozăvești – deținute de ELCEN – sunt închise pentru revizie
  – În acest momentsunt tot închise DAR totuși am apă caldă… deci e posibil să fie adevărat ce au spus în comunicatul de presă (că oricum vara funcționează mai puține CET-uri),
  – Pe de altă parte în comunicatul de presă ei spun „CMTEB pierde 2000 tone de apă pe oră”. Pe oră! Aș dori să văd și eu reportaje cu apa aia că dacă curge pe undeva atâta apă se vede!

  Sunt atât de complicate lucrurile!

  Eu personal sunt un reclamant constant la CMTEB… am ajuns să îi și verific că evenimentele de pe site sunt reale. Am insistat să îmi spună concret unde este avaria să merg să văd că se lucrează acolo. De 2 ori am făcut asta și de 2 ori echipa era acolo și lucra.

  CMTEB mai are de lucru la comunicare. Dar nici ELCEN nu este mai prejos.

  Treaba cu apa caldă în București nu este în alb și negru… sunt foarte multe nuanțe de gri… vorbesc la figurat deși câteodată iese gri și pe țeavă!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.