Alegeri locale – 27 septembrie 2020

Săptămâna trecută, marți, a fost ultima zi în care s-au putut depune candidaturile pentru alegerile locale programate să aibă loc în data de 27 septembrie 2020.

Sectorul 2 are, din punctul meu de vedere, 3 candidați puternici, susținuți politic, după cum urmează: PSDDan Cristian PopescuPNL-USR-PlusRadu Nicolae Mihaiu și ADERNeculai Onțanu.

Ordinea de mai sus este doar ordinea pe care eu am făcut-o în funcție de capacitatea de vot și de mobilizare a electoratului pe care fiecare partid politic/alianță o are, nu înseamnă că am brusc vreo premoniție… 😀

Interesant de urmărit în cursa electorală pentru sectorul 2 vor mai fi candidatul Pro București 2020 – Florin Manea și candidata ALDE – Ramona Ioana Mezei. Nu văd însă șanse reale pentru niciunul dintre ei, date fiind partidele care îi susțin și planșa electorală. Vor fura cel mai probabil voturi din zona de dreapta, estimez undeva între 2-4 procente fiecare, cel mult.

Voi încerca să fac pe blog un demers maraton 5 interviuri pe skype cu cei 5 candidați. Le voi trimite invitații în acest sens. Și voi încerca să stabilesc întâlniri cu fiecare dintre aceștia în săptămâna 7-11 septembrie. Sper să fie de acord. Întrebările vor fi identice pentru toți, 6 întrebări, 2 minute pentru fiecare răspuns. Le voi pune apoi pe blog, zilnic, pe fiecare dintre ele, abia după ce le voi avea pe toate. Voi veți decide. Le spun și lor de pe acum, nu vom dezbate, nu-i voi încurca. Îi voi asculta. Atât. Vom comenta apoi pe blog ceea ce ei își vor asuma prin propriile declarații.

Ce vă pot spune însă este că întrebările nu vor fi așa cum le așteaptă ei. Și de aici și diferența față de tot ceea ce au plătit până acum să se spună despre ei. Interviurile de pe blog vor fi o chestiune de asumare, de spontaneitate, un exercițiu de sinceritate și nu o reclamă electorală. Eu una abia aștept.

Sigur, există posibilitatea ca unii dintre ei să nu accepte invitațiile. Asta este ceva ce îmi asum. Dar aia e, nu eu voi pierde, ci ei, pentru că atunci când nu vrei să accepți o provocare, e clar că ai un plan ascuns sau că nu duci decât atunci când ești pregătit de acasă. Vom vedea. Eu azi trimit invitații, fiecăruia, pe paginile personale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.