Ziua 1 din 1465 de zile rămase

Urmează 4 ani de mandat USR-PLUS și semi PNL la Primăria sectorului 2. Radu Mihaiu este noul primar ales. Majoritatea cetățenilor și-au dorit această schimbare. Cumva cred că s-a umplut paharul panseluțelor, cumetriilor, fântânilor arteziene, promisiunilor, ziarelor de partid și matrapazlâcurilor financiare. Iar dorința asta de schimbare într-un sector în care PSD a boierit 30 de ani de zile pe mine m-a surprins total.

Schimbarea este bună. Întotdeauna. Ne scoate din rutină, ne trezește, ne dă speranță, ne ajută să credem că puterea e la noi, chiar dacă nu e mereu așa. Nu cred că așteaptă cineva schimbări de mâine. Dar ele trebuie să vină. Treptat. În cei 4 ani de mandat.

Personal, de la primarul sectorului 2, îmi doresc următoarele:

– Integritate – nu aș vrea să aud despre vreo asociere de vreun fel.
– Transparență – să deschidă Primăria către cetățeni, un site bun, coerent, accesibil și ședințe de Consiliu cu participare publică.
– Licitații corecte – nu mai vreau să văd contracte rupte în zeci de bucăți ca să iasă valoarea sub pragul la care trebuie organizată licitație publică și nu mai vreau să văd atribuiri directe.
– Un nou contract de salubritate încheiat în urma unei selecții de oferte transparentă și eficientă.
– Gestionarea corectă a locurilor de parcare, implementarea de sensuri unice pe străzile mici și încheierea de parteneriate cu marii operatori economici (mall-uri, hypermarket-uri) pentru facilitarea parcării pe timp de noapte a autovehiculelor în parcările lor.
– Continuarea programului de reabilitare a blocurilor.
– Construcția de noi creșe.
– Dezvoltarea de spații noi și săli de sport la instituțiile de învățământ din sector.
– Implementarea bugetării participative.
– Stimularea transportului “verde” – oferirea de vouchere, deduceri la impozit, etc. pentru cetățenii cu domiciliul în sectorul 2 care achiziționează trotinete / biciclete electrice.

Aici pe blog, lucrurile rămân neschimbate și abia aștept, așa cum am mai spus, să facem știri și din veștile bune, nu numai din alea rele.

Foto: AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.