Eu țin cu gardul

Am scris un articol mai demult în care povesteam de ce cred că primarul sectorului 2 și-a luat un petic de pământ și face fix ce vreau cu el.

Un videoclip postat recent de edil, care a dezvoltat o adevărată pasiune din a se filma și a se pune pe Facebook, arată că gândeam corect. Omul vorbește despre faptul că își dorește să elimine toate gardurile care delimitează în acest moment curțile blocurilor și să redea spațiul verde tuturor. Doar că în vria asta a lui de a se filma vorbind despre orice, el grăiește un mare adevăr de fapt. Recunoaște faptul că este conștient de faptul că prin decizia luată nu este în asentimentul cetățenilor, știe că aceștia sunt nemulțumiți de faptul că pe spațiul respectiv vor intra câini care își vor face nevoile, vor putea trece fără probleme oameni pe la geamurile celor care locuiesc la parter, va fi mult mai ușor să se arunce gunoaie și probabil și mai ușor de distrus ceea ce și așa nu rezistă.

Eu nu pricep, de ce să renunți la gardurile care delimitează spațiile acelea? De ce? Arată urât? De acord, hai să le înlocuim cu gard verde. Dar limitările au rolul lor și sunt bune, ca-n viața de zi cu zi. Limitele sunt sănătoase, impun reguli de respectat. Oare s-au apucat să valorifice la Primărie fierul vechi? O fi iar vreo șmecherie cu vreo firmă care face bani din asta? Nu înțeleg, jur.

Eu am în spatele blocului, între blocuri, pe Strada Herța, o pădure, un vis de grădină care poate fi amenajată și întreținută superb, mai ales pentru oamenii care locuiesc acolo. Totul ar putea deveni o oază de verde și liniște. Dar, e uitată, între blocuri. Nu e la șosea, e mult de muncă, iar oamenilor din bloc nu le poți cere să-și amenajeze singuri, fiindcă spațiul e destul de generos. Și apoi, ce să facă, să investească, să muncească, o mână de oameni din bloc, ca mai apoi să vină primarul să dea jos gardurile și să intre toți câinii și să miroasă a vis de primăvară? 🙂

Ca pădurea din spatele blocului meu, mai sunt zeci de locuri, dar cine să le vadă, pentru că o indexare a zonelor verzi nu s-a făcut și nici o strategie de îmbunătățire și dezvoltare a acestora pe termen lung și durabil.

Între timp, primarul se filmează măsurând locuri de parcare prin sector. Eu nu mai zic nimic și despre asta, sper doar să judecăm cu mintea potrivită când o veni data viitoare, ca să zic așa….

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.