Domnule Primar, am o soluție!

justiceȘtiți deja că mi-am făcut un obicei din „a mă plimba” pe site-ul Primăriei Sectorului 2. Astăzi, am făcut o plimbare pe strada „Licitații și achiziții publice„.

Deși scurtă, strada mi-a dat o satisfacție neașteptată. În plimbarea mea, am realizat că Primarul Sectorului 2 este pregătit pentru diverse procese. Astfel, el este interesat să achiziționeze, prin procedură proprie, la prețul cel mai mic, servicii de avocatură pentru a fi apărat în instanță.

Majoritatea proceselor în care Primarul este pârât sunt cu parteneri contractați în cadrul proiectelor derulate pe fonduri europene și față de care nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Procesul de care îi este probabil cel mai teamă Primarului Neculai Onțanu este cel aflat în faza de recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (având în vedere că pârâtul este demnitar) și a cărei miză este plata către SC Aedificia Carpati SA a sumei de aproximativ 2 214 000 lei. Termenul este 25.03.2015.

Domnule Primar, nu trebuie să vă fie teamă. Am o soluție pentru dumneavoastră. E testată. A aplicat-o înaintea dumneavoastră și domnul Voiculescu, Dan Voiculescu, cu succes. Dacă vă dați demisia, procesul trebuie strămutat. Și scăpați o perioadă. Aveți mai mult timp la dispoziție să vă dovediți nevinovăția, vă odihniți, găsiți un avocat bun și scump, nu unul ieftin care să se bucure la bani puțin din bugetul unei instituții sărace ca Primăria pe care o conduceți. Ce ziceți? E bună soluția mea?

PS: Am totuși și o nelămurire. Primăria Sectorului 2 are o ditamai Direcția Juridică, Legislație și Contencios Administrativ. Așa de slab pregătiți să fie juriștii Primăriei că Șeful lor nu are încredere în ei să-l reprezinte în Instanță? Sau așa prost plătiți să fie că îi e jenă să pună așa presiune pe ei? Sau dacă nu e nici una, nici cealaltă, ce atribuții să aibă oare oamenii ăștia?

Poza e de aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.