Cetățenește-te!

Sâmbătă, 20 iunie, în frumoasa Grădină Verona a Librăriei Cărturești, Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) a organizat a doua ediție a Târgului de Inițiative Cetățenești – Pentru oameni cu al șaselea simț – simțul civic!

CeRe sprijină inițiativele civice și ajută grupuri de oameni să colaboreze și să încerce să rezolve problemele comunităților din care fac parte. Anul acesta, cu sprijinul celor de la „Decât o Revistă”, Grupurile de inițiativă civică prezente la Târg au făcut un ziar, inspirat numit „Cetățenește-te„. Mi-a plăcut mult ziarul lor. Pentru niște oameni fără abilități jurnalistice și talent scriitoricesc recunoscut (așa cum pretind gazetarii autohtoni că sunt), membrii Grupurilor au făcut o treabă grozavă și au reușit, în puține cuvinte, să descrie activitatea oamenilor implicați și câteva  din problemele existente la nivelul sectoarelor din București și soluțiile identificate.

Cam neinspirată alegerea cromatică a ziarului și credeți-mă pe cuvânt pozele erau chiar bune, dar….au ajuns din păcate albastre și roșii. În fine, să nu pierdem esența. Mișto ziarul lor, cred că ar trebui să încerce să publice o asemenea fițuică mai des. Măcar trimestrial și să o distribuie mai bine, prin căsuțele poștale sau aiurea.

Vă pun mai jos fotografiile paginilor de ziar. Surpriza sunt eu bineînțeles. 😉

12345678

2 gânduri despre “Cetățenește-te!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.