O „promovare” suspectă

În Primăria sectorului 2 se fac mișcări de trupe. Se iau directori dintr-o parte și se duc într-alta. În general, astfel de mutări și permutări se fac pentru beneficii sau pentru a proteja. Nu știu care dintre cele două situații se aplică în cazul pe care am ales să vi-l prezint, dar sunt convinsă că vom afla. Curând.

Așadar, doamna Dalia Stegăruș, un nume în Primăria sectorului 2, s-a hotărât că nu mai vrea să fie șefă peste una din cele mai mari Direcții din Primărie și că vrea să se „anonimizeze”. Despre doamna Stegăruș, soție de preot, inginer, locțiitor de funcție de arhitect șef al sectorului 2, eu am mai scris aici.

O bună perioadă, doamna Stegăruș a fost Directorul executiv al Direcției Urbanism, Cadastru și Gestionarea Teritoriului. Prin mâinile doamnei Director treceau toate actele privitoare la autorizații de construcție, demolări, vânzări/ cesionări/ înstrăinări de terenuri. Doamna Stegăruș semna avizele, planurile de urbanism generale și zonale în sectorul 2. Această doamnă a condus, potrivit organigramei Primăriei, o Direcție în care lucrau 30 de angajați și mai coordona două servicii în care lucrau alți 29.

stegarus

Ceva se întâmplă însă, fiindcă începând cu data de 30.06.2015, odată cu adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local, doamna Stegăruș schimbă funcția și va coordona, în calitate de Director executiv, Direcția Publică de Evidență Persoane și Stare Civilă Sector 2.

stegarus 1stegarus 2

Astfel, doamna Stegăruș va coordona o Direcție cu 74 de angajați, plus alți aproximativ 100 de angajați aflați în serviciile subordonate. Dar, deși în aparență această permutare de funcții poate părea o promovare – deh, mai mulți oameni în coordonare, Direcția mai mare, atribuții diversificate – credeți-mă că mie mi se pare foarte ciudată.

Nu prea înțeleg ce recomandă un inginer proiectant, un om care toată viața lui profesională a lucrat cu planuri, desene și idei, să gestioneze certificatele de căsătorie, naștere, deces și confidențialitatea datelor din actele noastre de identitate.

Pot însă face o grămadă de speculații – doamna Stegăruș (un om de altfel foarte apropiat Primarului Onțanu) nu-și mai dorește expunere publică și nu mai vrea să-și pună semnătura pe diverse documente care o pot incrimina. Sau, doamna Director executiv se pregătește să servească unele interese politice în anul electoral care va veni și cum mai bine să faci asta dacă nu din postura în care gestionezi toate „identitățile” de la tine din sector….

Voi urmări aceste aspecte. În primul rând mă voi interesa cine îi va lua locul, mai apoi vom judeca dacă mutarea ei a fost o promovare sau o „îndepărtare”. 

2 gânduri despre “O „promovare” suspectă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.