Miroase a nesimțire!

Nu putem cere numai autorităților să ne rezolve problemele. O nație civilizată ajută autoritățile, pune umărul la treabă, menține și respectă ordinea și curățenia.

Nu vreau să generalizez pentru că n-ar fi corect, dar pot spune cu mâna pe inimă că ceea ce văd în zona în care locuiesc mă face să cred că abandonul autorităților publice locale la adresa curățeniei ni se datorează și nouă, în mare parte. Cât să vii să cureți? Cât să detașezi echipe întregi să măture și să spele în zone în care vezi că oamenilor nu le place curățenia. Pentru că da, dacă ne-ar plăcea curățenia, am păstra-o. 

Dar nu, nouă ne place curățenia la alții. Plecăm prin țări străine și apreciem străzile lipsite de mizerie și trotuarele impecabile. Și ne întoarcem la noi în țară și aruncăm pe jos chiștoacele de țigară și resturile alimentare și șervețelele, etc. Și nu, nu mai putem da vina pe autorități, fiindcă acum avem mai multe coșuri de gunoi decât avem nevoie. Deci, da, noi suntem de vină. Suntem stricați. Ne place să trăim în propria noastră mizerie. E felul nostru de a ne marca teritoriul.

Oare e atât de greu să strângi mizeria făcută? E atât de greu să arunci sacul de gunoi la ghenă, sau într-un container? E atât de greu să arunci șervețelul și guma de mestecat la un coș de gunoi? E atât de greu?

Ieri, strada Herța. Se muncește de zor pe Șoseaua Pantelimon. Muncitorii trebuie să mănânce și iată rezultatul muncii lor. 😦

20150824_17252820150824_17253420150824_172539

Un gând despre “Miroase a nesimțire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.