Să facem praf limba română, chiar de ziua ei!

Eu sunt defectă. Știu asta deja. Am o treabă cu exprimarea corectă și greșelile de ortografie. Nimic nu scuză folosirea incorectă a virgulei, cratimei, acordului etc. Poate doar analfabetismul, dar asta este deja o altă discuție.

Oricum, trebuie să facem, de la bun început, o diferență între pretențiile pe care le avem de la oameni instruiți și cei mai puțin instruiți, la fel cum trebuie făcută o diferență între cei care își câștigă traiul de pe urma utilizării cuvintelor și cu ajutorul acestora și ceilalți.

În concluzie, n-am cum să n-am pretenții de la Departamentul de Comunicare al unei instituții publice. La naiba, dacă n-au treabă cu limba română, să treacă la zugrăvit. Acolo nu-i verifică nimeni dacă au aplicat glet-ul cu cratimă, sau fără. 🙂

Și iată cum un motiv de „mare sărbătoare” la Primăria Sectorului 2 – mă întreb când nu e Primăria noastră în sărbătoare – retoric bineînțeles – arată și gradul de cunoaștere a limbii române printre angajați. Și nu oricând și nu oricum – de ziua Limbii Române, pe care o rugăm, cu această ocazie, să ne ierte că ne batem joc de ea în ultimul hal.

Redau, mai jos, poza comunicatului de pe site-ul Primăriei:

limba romana

Cu roșu, puteți observa virgule între subiect și predicat, dezacorduri, cacofonii și non-sensuri. Toate sunt des întâlnite în limbajul de lemn folosit de prietenii de la Departamentul de Comunicare, dar tocmai în acest comunicat, ai fi zis că vor fi mai atenți.

Noi să fim sănătoși și s-avem putere să-ntrebăm și cu această ocazie cât ne costă organizarea evenimentelor respective și incoerența de rigoare.

Ați zâmbit, sper. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.