Parteneriate suspecte și asocieri ciudate

Îmi lipsesc anchetele. Mi-e dor de activitatea mea investigativă și mă întreb mereu ce naiba îi oprește pe colegii mei din presă să facă anchete, să întrebe, să afle lucruri noi. Eu nu mai am timpul necesar și nici nu am resursele lor. O anchetă adevărată necesită timp și resurse – materiale și financiare.

Urmăresc cu interes activitatea Primăriei Sectorului 2 – concerte, pomeni, târguri, expoziții etc. Mai ceva ca o firmă de organizare evenimente. Câți bani investește această autoritate publică locală în tot ceea ce organizează nu se întreabă nimeni. Și mai rău de atât, banii investiți sunt banii noștri, ținuți în portofelul altuia și cheltuiți discreționar, fără să informeze și fără nicio logică.

Mi-a atras atenția de curând o serie de afișe ale Primăriei sectorului 2 pe care figurează ca partener Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO). Președintele acestei organizații neguvernamentale este domnul academician Constantin Bălăceanu Stolnici (chiar nu pricep asocierea domniei sale în treburile astea urât mirositoare), iar președintele executiv este domnul Gigel Lazăr.

concert

De ce mi-a atras atenția acest parteneriat? Pentru că domnul Gigel Lazăr este un fost deținut (adică da, a stat la închisoare 4 ani), acuzat de înșelătorie prin emiterea de cecuri fără acoperire. În parteneriat cu Agenția Națională Antidrog (ANAD), domnul Lazăr a organizat multe concerte și evenimente sub egida proiectului „Artă contra Drog”, parte dintr-un proiect european mai mare cu finanțări de „jdemii” de euro.

Detalii despre ceea ce vă zic acum găsiți AICI. Și vom mai discuta despre acest subiect, în materiale viitoare. Dar am nevoie de timp, să investighez.  🙂 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.