Tenisul nu e pentru oricine

Acum ceva vreme, am văzut o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) prin care Primăria Sectorului 2  și Dedeman amenajau un teren de tenis pe raza sectorului 2. Mi s-a părut dubios, trebuie să recunosc, dar am zis că poate ar trebui, măcar o dată, să plec de la premiza că domnul primar Onțanu face și lucruri bune și dezinteresat în sectorul 2, nu numai după bunul plac și bunul interes. Și nu am scris despre asta atunci.

Dar iată, că la nici 6 luni de când mi-a trecut mie hotărârea respectivă prin fața ochilor, domnul Onțanu face mișcarea de teatru de care l-am suspectat de la bun început. Astfel, pe 9 noiembrie 2015, Consiliul Local al sectorului 2 emite o nouă HCL privind aprobarea documentației de selecție a persoanei juridice de utilitate publică, în vederea utilizării unui teren de sport de pe raza sectorului 2 al Municipiului București.

tenis 1tenis 2

tenis 3Persoană juridică de utilitate publică poate fi o organizație neguvernamentală care desfășoară orice activitate în domenii de interes public general sau al unor colectivităţi.

Recunoaşterea unei asociaţii sau fundaţii ca fiind de utilitate publică se face prin hotărâre a Guvernului. În acest scop, asociaţia sau fundaţia interesată adresează o cerere Secretariatului General al Guvernului, care o înaintează, în termen de 15 zile, organului de specialitate al administraţiei publice centrale în a cărui sferă de competenţă îşi desfăşoară activitatea.

ONG-urile domnului Onțanu nu sunt de utilitate publică în accepțiunea legală. Eu cel puțin nu am identificat acest statut nici pentru Asociația Dezvoltarea Idealurilor Tinerilor, nici pentru Asociația Tineri VIP deși obiectul lor de activitate este pe specificul menționat în criteriile necesare obținerii acestui statut.

Eu știu câte face domnul primar Onțanu pentru tinerii membri ai UNPR, dar totuși, să le facă terenuri de sport cu dedicație mi se pare exagerat. Mai știu că nu ar trebui să-mi bazez acest articol pe speculații. Așadar, voi face o cerere să vedem exact cui va fi dat în folosință terenul de tenis.

Ceea ce putem specula însă, în acest moment, este că un teren făcut pentru toată lumea, în Parcul Morarilor și care ar trebui să poată fi folosit de copii, adolescenți, tineri și bătrâni în mod egal și gratuit, va fi dat unei Asociații oblăduite de Neculai Onțanu, sau un apropiat al intereselor acestuia și folosit în scopuri mai puțin nobile, la acțiuni ale tinerilor sau mai vârstnicilor UNPR-iști (membri ai partidului de suflet al primarului și celor dragi). 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.