Toți oamenii Primarului

Pe 3 noiembrie, am transmis Primăriei sectorului 2 o cerere formulată în baza prevederilor Legii nr. 544/2001, prin care am solicitat următoarele:

  1. Copie de pe protocolul de colaborare nr. 11331/24.02.2015 încheiat de Primăria sectorului 2 cu Asociația Culturală Autentic Fest;
  2. Copie de pe protocolul de colaborare nr. 11333/24.02.2015 2015 încheiat de Primăria sectorului 2 cu Asociația Culturală Autentic Fest.
  3. Copie de pe acordul de parteneriat încheiat cu Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) pentru organizarea activităților aferente campaniei “Artă contra Drog”.

Toate documentele sus-menționate au stat la baza organizării mai multor evenimente pe raza sectorului 2.

Pentru că Primăria nu a transmis niciun răspuns, astăzi am sunat să întreb care e situația cererii mele, al cărei termen de răspuns e demult trecut. Am purtat o discuție semi-inutilă cu o domnișoară/doamnă care insista să sun la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (DGASPC S2), la doamna director Isabela Hurjui, că e cererea la dumneaei și că ea să răspundă.

Spun că discuția a fost semi-inutilă fiindcă domnișoara/doamna nu a înțeles că instituția pentru care lucrează (Primăria sector 2) ar fi trebuit să mă informeze despre faptul că a redirecționat cererea mea la DGASPC S2 și abia atunci eu aș putea să mă adresez acestei instituții solicitând detalii. Dar n-are sens să vă împoi capul cu experiențele mele, nu despre asta este acest articol.

Domnișoara de la Primărie mi-a transmis cu încredere că o pot contacta pe doamna Hurjui pentru răspuns, chiar să și merg la dânsa în audiență. E ceva cu audiențele astea inexistente la Primăria sectorului 2… 🙂

Dar, pentru că eu știu că nimic nu e atât de simplu în Primăria domnului Neculai Onțanu, am făcut o scurtă cercetare la adresa directorului DGASPC S2. Nu de alta, dar siguranța cu care am fost trimisă către domnia sa pentru răspuns, precum și diponibilitatea angajatei Primăriei, referitoare la doamna director, mie mi s-au părut extrem de dubioase. Din nefericire, când știm cu toții cum sunt protejate informațiile din jurul Primarului Onțanu și Primăriei pe care o conduce, așa o disponibilitate exagerată, te pune pe gânduri. E clar că doamna Hurjui știe cum să procedeze, să nu răspundă, să întârzie și să se ascundă.

Și uite de ce, plecând de la premizele de mai sus, nu m-a mirat prea tare ce am găsit.

Potrivit ziarului RING Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, Isabela Hurjui, este unul dintre vicepreşedinţii UNPR Bucureşti. În 2008, a fost implicată într-un mare scandal după ce presa a reclamat că a alungat aproximativ 60 de copii care învăţau la Şcoala pentru Deficienţi de Vedere din sectorul 2 pe motiv că nu ar mai exista bani pentru găzduirea lor.

De asemenea, pe subiectul menționat, căutată pentru declarații de ziariștii de la pressone.ro, doamna Director Hurjui, despre care angajata Primăriei Sectorului 2 a vorbit atât de frumos, nu a fost de găsit, nici la telefon, nici la sediul instituției. „Hurjui nu a răspuns la telefon și a refuzat să ne primească în biroul său pentru o discuție. Ne-a transmis sec, prin sms, să trimitem o solicitare către Biroul de Presă al Primăriei sectorului 2, în care să spunem, cine suntem și ce vrem„, explică reporterii PRESSONE.

Tot Isabela Hurjui este cea care, în 2013, conducea DGASPC S2, iar numele ei a fost asociat cu tragedia băiatului de 4 ani care a murit după ce fusese mușcat de câini. Deși primarul sectorului 2 a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a sancționat-o pe șefa DGASPC S2 și că i-a cerut demisia, aceasta este și în ziua de astăzi, tot acolo.

Mie mi-e clar că un astfel de om, e capabil oricând să nu răspundă niciunei solicitări de informații și de aici și ușurința în exprimare a angajaților din Primăria sectorului 2…..”aaaaa, sunați la doamna Hurjui, vă răspunde ea…..”. Sanchi. 😉

Și pentru ca să înțelegeți mai bine cum procedează doamna director Dr. Isabela Hurjui, vă atașez emisiunea realizată de Carmen Avram, pentru Atena 3 – În premieră, România irecuperabilă. De la minutul 18:57 este despre doamna Hurjui.

Te doare mintea și sufletul și….și eu care voiam doar copii de pe niște amărâte de protocoale…..Eu nu știu cum….eu nu pricep….oamenii ăștia sunt pe bune? Adică această doamnă Hurjui doarme noaptea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.