25 de milioane de lei pentru neputința angajaților din Primărie

În 2013, Primăria Sectorului 2 trâmbița și se bătea cu pumnii în piept. Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, anunța cum va face el un loc de poveste în Parcul Plumbuita-Tei. Toată investiția urma să fie făcută pe fonduri europene, Primăria Sectorului 2 semnând un contract de finanțare în acest sens cu Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), în valoare de 14,3 milioane euro. 

Salbă de lacuri, agrement, roller-coastere, personaje de poveste, roți învârtitoare etc. „Întregul parc este conceput ca o aventură în lumea poveştilor şi, în funcţie de traseul întreprins, de zona aleasă, aventura şi personajele întâlnite diferă„, explica la acea vreme mândru Neculai Onţanu, pentru pentru B365.RO.

Eeeeei, dar vremea a trecut și parcul nostru de poveste nu s-a mai făcut. Primăria s-a împotmolit în achiziții, avize, între timp și un proces pe care l-a pierdut. Ținând cont de faptul că proiectul majestuos era finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2007-2013, pentru ca acesta să beneficieze de banii europeni, trebuia finalizat și depuse toate cererile de rambursare până la finalul anului 2015. Ceea ce evident nu s-a întâmplat.

Nu s-a întâmplat pentru că funcționarii din Primăria sectorului 2 nu s-au priceput foarte bine, sau nu și-au dat interesul, sau n-au fost lăsați. Pe proiectele europene nu poți fura. Trebuie să faci achiziții serioase și totul e la vedere. Trebuie să ai banii prevăzuți în buget, îi cheltuiești și abia apoi când ai toate actele în regulă, îi ceri înapoi de la Comisia Europeană. Altfel, ei sunt pierduți.

Primăria sectorului 2 a tergiversat cât a putut acest proiect și deși inițial ar fi fost un lucru grozav care nu ne-ar fi costat deloc, a făcut ce a făcut Primarul sectorului 2, domnul Neculai Onțanu, și a aranjat să cheltuiască bani tot de la bugetul local, adică tot din taxele și impozitele plătite de noi toți.

Așadar, în 18 decembrie 2015, Primarul Onțanu a trecut prin Consiliul Local al Sectorului 2 o hotărâre prin care aproba cheltuirea din bugetul public al sectorului 2 pe anul 2016, suma de 25 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Parcul de agrement Tei-Plumbuita. Și uite, cum poate să facă învârteli personale cu firmele abonate deja la contracte cu Primăria. Acum avem și un termen de finalizare precis – 30.06.2016. Adică acum că pot da banii unui prieten, pot să fac parcul în 6 luni. Când trebuia să respecte norme europene, nu le-au ajuns nici 2 ani… Hmmmm… 😦

Cert e, că bugetul sectorului 2 va pierde în anul 2016 undeva aproape de 5 milioane de euro pentru o investiție care putea să ne coste 0 lei. Și uite cum și anul acesta, banii se duc pe prostie, șiretlicuri și amantlâcuri, în loc să se ducă pe infrastructură, parcări, locuințe pentru tineri, școli și grădinițe. Sunt mândră de sectorul meu. Voi? 😦

HCL 1 PlumbuitaHCL 1 Plumbuita 2HCL Pllumbuita 3

Un gând despre “25 de milioane de lei pentru neputința angajaților din Primărie

  1. Proiectul este un jaf al bugetului PS2 si o delapidare de fonduri europene. Autorizatia de constructie este obtinuta ilegal (fara PUZ, fara avize de mediu, fara acordul vecinilor, etc) si exista mai multe procese pe rol pentru anularea autorizatiei si aducerea Parcului Tei la situatia initiala. Proiectul nu a fost facut sa fie util, ci a fost facut ca firma de casa a D-lui Primar Ontanu (adica ROMCo System) sa-si primeasca banii ca sa poata intoarce comisioanele catre cine trebuie. Capii rautatii sunt cei de la ADP S2, in frunte cu Inginer Crisitian Lemnaru. Sunt sanse foarte mari ca totul sa fie demolat si cei 14 milioane de EURO sa „dispara” in buzunarele cui trebuie.
    http://www.puterea.ro/social/diversiunea-lui-neculai-ontanu-tribunalul-bucuresti-a-suspendat-lucrarile-la-parcul-de-distractii-din-plumbuita-127012.html
    http://epochtimes-romania.com/news/distrugerea-parcurilor-continua-primaria-sectorului-2-incalca-o-hotarare-judecatoreasca–241342

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.