Sectorul 2, campion la curățenie – pe hârtie

Eu nu scriu când am multe lucruri pe cap. Nu știu dacă e bine sau rău. Dar mie îmi place să mă concentrez pe lucrurile pe care le fac. Aici e multă pasiune și joacă și interes pentru comunitate și spațiu de viață civilizat. Aici nu scriu pentru că simt nevoia să dau zilnic în cineva. Aici scriu pentru că e important să luptăm pentru lucrurile care ne fac mai fericiți. Aici scriu pentru că văd în jurul meu lucruri care mă întristează și bani publici irosiți. Văd investiții anapoda – în flori și bănci și chioșcuri și concerte și mici și bere de dragul partidului și din populism. Văd multă mizerie. Văd coșuri de gunoi pline, gunoaie lăsate pe străzi.

Îmi scriu cetățenii – prietenii blogului – și-mi trimit disperați poze de la ei din cartier. 

Poza asta e făcută pe strada Ion Berindei:

12966744_1138441099520138_561932392_n

Poza asta e făcute pe strada Grigore Moisil:

12962642_1159037817461051_1974341876_o

Am multe poze de genul acesta. Ele arată o lipsă totală de interes din partea cetățenilor, a oamenilor care stau în zonă. E trist că nu ne pasă deloc cum arată locul în care trăim. Locul în care ne creștem copiii, acel loc unde privim când scoatem capul pe geamul ferestrei apartamentului. Acel loc pe unde trecem zilnic.

Și răspunsul autorităților vine în sensul acestei nepăsări colective. Nu le pasă nici lor – nu fac curat, nu amendează pe nimeni (foarte rar), Poliția Locală nu patrulează, camerele de luat vederi, montate în cartiere nu folosesc decât la minimizarea infracțiunilor și poate nici la asta….

E un abandon general al cartierelor – al cetățenilor care și-au pierdut orice elan de a cere ceva autorităților și al autorităților care știu că nu pățesc absolut nimic dacă stau degeaba.

Mie îmi pasă. Eu scriu întruna – autorităților, vecinilor, pe blog, cetățenilor. Scriu și mă documentez pentru că asta este arma mea cea mai de preț în lupta cu sistemul. Astăzi, am citit în Regulamentul de Organizare și Funcționare al Primăriei Sectorului 2 (ROF PS2) că Serviciul Gospodărie Comunală din cadrul instituției are atribuții multiple privind salubrizarea, monitorizarea activității serviciilor de curățenie, deszăpezire, colectare și transport al deșeurilor. Acest Serviciu este totodată răspunzător de întocmirea fișelor de activitate ale lucrătorilor stradali și inspectarea teritoriului.

gospodarire

Date fiind pozele făcute de cetățeni și pozele făcute de mine de-a lungul vremii și mizeria existentă pe străzi, în sectorul 2, chiar în acest moment, eu cred că oamenii ăștia nu fac nimic. Și pentru a nu-i vorbi de rău degeaba, mă gândesc să trimit o cerere, formulată în baza liberului acces la informații de interes public, în care să cer:

  1. Copie de pe fișele de constatare a Serviciilor de curățenie prestate de S.C. Supercom S.A. pe căile publice conform contractului și conform ROF PS2, pentru luna martie 2016.
  2. Numele responsabilului/responsabililor din cadrul  Serviciului Gospodărie Comunală care are/au în fișa postului atribuții cu privire la monitorizarea serviciilor de salubrizare prestate de S.C. Supercom S.A.
  3. Câte reclamații au fost înregistrate de la cetățeni pentru efectuarea de verificări la salubrizare – zone publice.
  4. Câte zone au fost supravegheate și unde s-a intervenit – rog specificați numele străzilor.

Trimit azi. Răspunsul tot aici. Dar va dura puțin, adică minim 10 zile lucrătoare, așa zice la Lege. 🙂 Până atunci, să facem fotografii în continuare… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.