După chipul și asemănarea fostului….

În sectorul 2, avem așa: un primar la „Beciul domnesc” și un viceprimar care îi ține locul. Un primar în vârstă, obsedat de propria personalitate, cu viziuni de presă de partid, limbaj de lemn, lipsit total de carismă și un viceprimar tânăr, care nu a vorbit în comunicate și despre care nu s-a vorbit, dar cu potențial să fie original, să se exprime liber și să fie neconformist în abordări, potrivit vârstei.

1toader cu bunicile

Dar nu. De ce să învățăm să comunicăm modern? De ce să abordăm un limbaj corect gramatical? De ce să folosim limbaj neutru și să nu construim cultul personalității? De ce să ne împrietenim cu limba română, când putem s-o mânjim în continuare și să ne batem joc de ea? La urma urmei, domnul viceprimar Toader folosește același personal nepriceput la comunicare publică, pe care l-a folosit și primarul Onțanu.

pag 1limbaj comunicat ps2

Nu e bine. Îi urmăresc activitatea domnului viceprimar Toader pentru că nu mai este doar un simplu consilier local și viceprimar.

Domnul Toader a decis să candideze pentru ocuparea funcției de Primar al sectorului 2 din partea Partidului Social Democrat. Sunt convinsă că dacă-și dorește cu adevărat încrederea cetățenilor, va înțelege că nu ne dorim un primar după chipul și asemănarea domnului Onțanu. Cred că va înțelege că dacă va continua să-și cultive personalitatea asemenea fostului primar și va folosi același limbaj de lemn în campanie, nu va ajunge departe.

Cred că NU „îi îngrijește” și NU „îi ocrotește” personal pe vârstnicii din Centru, dar cred că îi sprijină și i-a făcut plăcere să fie alături de ei. Cred că NU „îi ajută să le treacă timpul” 🙂 ci îi ajută să-și petreacă timpul….

Și mai cred că domnul viceprimar știe ce sunt diacriticele și să le și folosească. Și mai cred că știe și că metaforele nu se mai folosesc de mult în comunicatele de presă, iar bunicii mei nu sunt și bunicii dumnealui, nu de alta dar bunicilor mei nu le-ar fi plăcut sub nicio formă să fie numiți așa de toată lumea….

Las la o parte toate celelalte greșeli de exprimare și gramaticale, fiindcă nu e treaba mea să-i învăț pe angajații de la comunicare din Primăria sectorului 2 să scrie corect.

P.S. Apreciez că au scos de pe site-ul Primăriei sectorului 2 arhiva comunicatelor cu primarul Onțanu, arestat pentru luare de mită și suspendat din funcție. 

 

Un gând despre “După chipul și asemănarea fostului….

  1. Acest cetatean „Toader” caruia din pacate nu ii pot spune „DOMN” a hotarat printre alte „tiganii” ca cel mai potrivit mod de a-si face cunoscuta candidatura si de a incerca in mod nesimtit de a-si arata chipul este sa il lipeasca pe oglinzile retrovizoare ale autoturismelor proprietate personala. „Domnule” Toader, incercati sa lipiti acele abtibilduri pe oglinzile si geamurile masinii dvs. Masina mea nu o curatati dvs., ci doar o murdariti printr-o campanie la fel de jegoasa ca mediul din care va trageti. Sa va fie rusine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.