Primăria răspunde, rapid și concret

Este prima oară, de un an și jumătate de când am făcut acest blog de cetățean, când Primăria Sectorului 2 răspunde rapid și concret la o solicitare. Da, trebuie să spun asta fiindcă v-am învățat deja că eu aici pe blog fac lucrurile cinstit. Atunci când e de criticat, critic, atunci când e de lăudat, laud. E drept că de lăudat n-am prea avut ce să laud, dar, iată, astăzi este o altă zi… 🙂 Cred și voi crede mereu în colaborarea dintre administrație și cetățeni.

Ieri, scriam AICI despre un neadevăr strecurat într-o declarație a Viceprimarului Toader despre construcția Parcului de Agrement Plumbuita Tei și costurile care vor pune presiune pe bugetul local. 

Am solicitat Viceprimarului un punct de vedere care nu a sosit în termenul solicitat, dar care a sosit totuși,  la ora 15.17, după publicarea materialului pe blog. Răspunsul conține detalierea bugetară foarte clară a proiectului, sumele decontate prin POR (fonduri europene) și sumele care au fost deja și care vor mai fi suportate din bugetul local, până la finalizarea proiectului. Răspunsul a fost întocmit de doamna Angela Toderiță, directorul Direcției Management Proiecte din cadrul Primăriei Sectorului 2, la solicitarea Viceprimarului.

R1 TEIR2 TEI

Acum, e de clarificat următoarea situație: comportamentul acesta civilizat de a răspunde solicitării de clarificare (adevărat că e campanie și motivele pot fi puse la îndoială) mi se pare foarte în regulă. Așa ceva chiar e de apreciat din partea unei instituții publice. Transparența asta îmi place și-mi mai place că pot scrie și cere ceva unui om care chiar se străduiește să răspundă. Nu judec și nu pun etichete, dar așa ceva fostul Primar Neculai Onțanu n-ar fi făcut niciodată, trebuie să recunoaștem cu toții. 

De la mine, domnul Viceprimar Toader are, astăzi, o bilă albă, chiar dacă în interviu a spus una și în realitate e alta. Asumarea și corectarea informațiilor spun ceva despre valorile sale morale. Cel puțin, în faza asta „electorală”….

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.